Ιατρικός τουρισμός: Διεθνείς προσωπικότητες βραβεύθηκαν για την προσφορά τους

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε στην Ιθάκη η βράβευση σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, που με το έργο τους συμβάλλουν στη εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη και για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Σε μια σεμνή τελετή, στον χώρο του δημοτικού κινηματογράφου Ιθάκης, πλήθος κόσμου είχε τη μοναδική ευκαιρία να δει και να ακούσει από κοντά ανθρώπους από διάφορους χώρους, της επιστήμης, της τέχνης, της πολιτικής, να μιλούν για το πώς άλλαξε η ζωή τους, χάρη στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, που δοκίμασαν στη χώρα μας, ερχόμενοι από κάθε γωνιά της γης.

Ανθρώπινες ιστορίες

Καθηλωτική ήταν η εμπειρία, που μοιράστηκε με τους παρεβρισκόμενους, η γνωστή ηθοποιός Μαίρη Κούστας από την Αυστραλία. Η κυρία Κούστας μίλησε για τον αγώνα της να γίνει μητέρα.

“Ο κύριος Πάντος είναι το άτομο, που άλλαξε τη ζωή μας. Και δεν είμαι μόνη, είμαστε πολλοί. Αυτό το μέρος, αυτό το νησί και αυτή η στιγμή τώρα εδώ, είναι κάτι μαγικό, που γίνεται κάποιες φορές στη ζωή”, είπε η κυρία Κούστας, μητέρα, πλέον, ενός μικρού κοριτσιού, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για το πολύτιμο δώρο της μητρότητας.

Εξίσου “δυνατή” ήταν και η ιστορία του δημοσιογράφου Δημήτρη Φιλιππίδη από τη Νέα Υόρκη, για το πώς κατέληξε με τη σύζυγό του στην Ελλάδα, μετά από σειρά ανεπιτυχών εξωσωματικών στις ΗΠΑ. Πλέον είναι μπαμπάς διδύμων και δηλώνει τρισευτυχισμένος για το δικό τους θαύμα.

Ο Κωνσταντίνος Πάντος, ειδικός υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και “τιμονιέρης” σε αυτό το ταξίδι για τη διάδοση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, ανέφερε:

“Η Οδύσσεια είναι ένα έργο αλληγορικό. Μέσα από τους πολέμους και τις περιπέτειες των ηρώων της περιγράφει την ίδια τη ζωή… Η επιστροφή του Οδυσσέα διήρκεσε 10 χρόνια. Και οι έρευνες για την in vitro αναπαραγωγή διήρκεσαν 10 χρόνια. Με τη γέννηση της Λου΅¨ιζ Μπράουν ξεκίνησε η “Οδύσσεια” της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ώστε κάθε υπογόνιμο ζευγάρι να μπορεί να βρει την Ιθάκη του”.

Εθνικός στόχος

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδος, νέος Περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

«Αποτελεί στόχο στην εθνική προσπάθεια το να αποκτήσουμε ταξιδιώτες υγείας, που θα επαναλαμβάνουν το ταξίδι τους στην χώρα μας, καθιερώνοντας διαρκώς την Ελλάδα ως δημοφιλή προορισμό Τουρισμού Υγείας», όπως είπε.

Σύμφωνα με τους ομιλητές της εκδήλωσης, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 100.000 ασθενείς – ταξιδιώτες τον χρόνο, γεγονός που μπορεί να αποφέρει 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Πέτρος Μαμαλάκης, αντιπρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, είπε ότι θα δημιουργηθεί κάρτα υγείας για την διασπορά, ενώ ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας έδωσε το στίγμα της Ιθάκης, ως παγκόσμιου προορισμού για τον τουρισμό ευεξίας, αλλά και για την φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων.

Αναλυτικά, στην εκδήλωση με τίτλο “Ο Τουρισμός Υγείας της Ελλάδας βρίσκει την Ιθάκη του”, βραβεύθηκαν για την προσφορά τους:

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Σικάγο, ΗΠΑ, Κώστας Χανιωτάκης, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, η καθηγήτρια αναπαραγωγικής επιστήμης στο UCL Joyce Harper, ο ψυχίατρος, ψυχαναλυτής και μέλος της Ελληνικής και Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας Δημήτρης Jackson, η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και καθηγήτρια μαιευτικής-γυναικολογίας και στείρωσης στο ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου, ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας Γιώργος Πατούλης, ο αντιπρόεδρος Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, IVF Specialist Κωνσταντίνος Πάντος και ο γενικός γραμματέας Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και γενικός γραμματέας ΕΛΙΤΟΥΡ Πέτρος Μαμαλάκης.

Βραβεύθηκαν, επίσης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης από τη Νέα Υόρκη, ο ιδρυτής διευθύνων σύμβουλος Albania American Hospital στην Αλβανία Klodian Allajbeu, ο κύριος Ματθαίος Ραφτόπουλος, διευθυντής MPR Financial Services της Αυστραλία και η γνωστή Αυστραλέζα ηθοποιός Μαίρη Κούστας.

 

 

 

 

ΕΛΙΤΟΥΡιατρικός τουρισμόςΙθάκη