Ινσουλίνη ταχείας δράσης και για παιδιά και εφήβους

Επέκταση της ένδειξης της ινσουλίνης aspart ταχείας δράσης για τη θεραπεία του διαβήτη σε εφήβους και παιδιά από ενός έτους και πάνω, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η επέκταση συμπληρώνει την προηγούμενη ένδειξη που αφορούσε αποκλειστικά τους ενήλικες.

Με αφορμή την επέκταση της ένδειξης, ο Mads Krogsgaard Thomsen, executive vice president και chief science officer της Novo Nordisk δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διευρύνει την ένδειξη της ινσουλίνης aspart ταχείας δράσης, καθιστώντας τη διαθέσιμη σε αυτό το νεότερο σε ηλικία πληθυσμό. Με αυτή την ευρύτερη ένδειξη, ελπίζουμε ότι οι έφηβοι και τα παιδιά ηλικίας ενός έτους και άνω θα βρουν την ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης ως μια καλή επιλογή για τη θεραπεία του διαβήτη τους».

Για αυτή την παιδιατρική ένδειξη, συστήνεται η χορήγηση της ινσουλίνης aspart ταχείας δράσης να γίνεται πριν από το γεύμα (0-2 λεπτά πριν από την έναρξη του γεύματος).

Ωστόσο, η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης μπορεί να χορηγηθεί και έως 20 λεπτά μετά την έναρξη του γεύματος (μεταγευματική χορήγηση) σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει αβεβαιότητα για τη λήψη του γεύματος.

Συστήνεται στενή παρακολούθηση των επιπέδων της γλυκόζης αίματος όταν η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης χορηγείται μεταγευματικά στο δείπνο προκειμένου να αποφευχθεί η βραδινή υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα).

Novo Nordiskινσουλίνη ταχείας δράσης