Ήταν το “γεμάτο” από δραστηριότητες ημερολόγιο της βασίλισσας το μυστικό της για να παραμείνει ευκρινής;

Στις 8 Σεπτεμβρίου, η βασίλισσα Ελισάβετ II πέθανε ειρηνικά στο εξοχικό της στη Σκωτία σε ηλικία 96 ετών. Η βασίλισσα φέρεται να κράτησε τα πολλά βασιλικά της καθήκοντα μέχρι το τέλος, συμπεριλαμβανομένων δημοσίων εξόδων και εβδομαδιαίων συναντήσεων με τον πρωθυπουργό.

Αν και πολλοί από εμάς πιθανότατα θα προτιμούσαν να μην εργάζονται στα 90 μας, το γεμάτο ημερολόγιο της βασίλισσας μπορεί να βοήθησε στην πρόληψη κοινών προβλημάτων υγείας όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνος και άνοια, που επηρεάζουν έως και το 33% των ανθρώπων στα 90 τους.

Πράγματι, μια μελέτη του 2004 διαπίστωσε ότι «ένας ενεργός και κοινωνικά ενσωματωμένος τρόπος ζωής στα τέλη της ζωής» μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της άνοιας και της νόσου του Αλτσχάιμερ, ενώ η μοναξιά και η απομόνωση έχει βρεθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ένα άλλο πιθανό κλειδί για τη μακροζωία της βασίλισσας; Η αγάπη της για τα άλογα και τις ιπποδρομίες, στους οποίους αφιέρωνε περίφημα ώρες κάθε εβδομάδα. Σύμφωνα με έρευνα του 2011 , η ενασχόληση με χόμπι σε εβδομαδιαία βάση μέχρι τη μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.

Φυσικά, το να έχετε πρόσβαση στην καλύτερη υγειονομική περίθαλψη και σε ένα παλάτι γεμάτο ανθρώπους στη διάθεσή σας, σίγουρα δεν βλάπτει όταν πρόκειται να παραμείνετε υγιείς. (Στην πραγματικότητα, η εργασία με χαμηλότερους μισθούς έχει συνδεθεί με ταχύτερη μείωση της μνήμης.) Αλλά θα λάβουμε οποιαδήποτε βοήθεια μπορούμε να λάβουμε όταν πρόκειται να παραμείνουμε διανοητικά ευκρινείς .