Καρδιοπαθείς νοσηλεύονται σε ράντζα στο Αττικό νοσοκομείο

Ολοένα και οξύτερη γίνεται το πρόβλημα της νοσηλείας στο νοσοκομείο “Αττικόν” με τα ράντζα να αυξάνονται δραματικά στις εφημερίες του νοσοκομείου, χωρίς να λαμβάνεται καμία μέριμνα, παρά τις επίμονες παρεμβάσεις των οργάνων των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Σε παρέμβασή της χθες η διοίκηση της ΕΙΝΑΠ επισήμανε ότι επαναλαμβάνονται διαχρονικά και συστηματικά, «ερήμην» των εκπροσώπων των εργαζομένων, πρακτικές επέκτασης ή αλλαγής των δραστηριοτήτων του νοσοκομείου που επιδεινώνουν του οξύτατο πρόβλημα νοσηλείας ασθενών σε ράντζα.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ήδη από πέρυσι κατήγγηλε τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία μετά από πρόταση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας είχε προχωρήσει σε διπλασιασμό των κλινών της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου. Η κλινική αυτή λειτουργεί με προγραμματισμένα περιστατικά και η επέκτασή της γίνεται σε βάρος της καρδιολογικής κλινικής που συμμετέχει στη γενική εφημερία του νοσοκομείου.

Το αποτέλεσμα είναι να νοσηλεύονται καρδιοπαθείς ασθενείς σε ράντζα, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ασθενείς.

Έτσι, η διοίκηση της ΕΙΝΑΠ είχε απαιτήσει την ανάκληση της απόφασης αυτής.

“Έκτοτε καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από τη διοίκηση του νοσοκομείου”, σημειώνει η ΕΙΝΑΠ και προσθέτει πως “ενώ το πρόβλημα παραμένει, επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, νέα μείωση των κλινών της καρδιολογικής κλινικής που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της νοσηλείας καρδιοπαθών σε ράντζα”.

Για το λόγο αυτό, η ΕΙΝΑΠ κάλεσε τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ράντζων, λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις των εργαζομένων, ενώ χαρακτήρισε αυτονόητη την ανάγκη ακύρωσης της προ έτους επικίνδυνης για τους καρδιοπαθείς ασθενείς απόφασης της διοίκησης του νοσοκομείου για επέκτασης της θωρακοχειρουργικής κλινικής σε βάρος της καρδιολογικής κλινικής.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά:

  • Την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης και εξουθένωσης του προσωπικού του νοσοκομείου.
  • Την απορρόφηση μέρους των ράντζων σε κλίνες που παραμένουν μέχρι σήμερα κλειστές.
  • Να ανοίξουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου.
  • Να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η αναμονή των νοσηλευόμενων για χειρουργική επέμβαση.
  • Να λειτουργήσει άμεσα ο Μαγνητικός Τομογράφος του νοσοκομείου.
  • Να ξαναλειτουργήσει το Λοιμωδών σαν σύγχρονο εξοπλισμένο νοσοκομείο.

Καταλήγει τονίζοντας ότι θεωρεί επιβεβλημένη τη συμμετοχή όλων των τμημάτων του νοσοκομείου στη γενική εφημερία με αντίστοιχη μέριμνα για επαρκή στελέχωσή τους.

ΕΙΝΑΠνοσοκομείο Αττικόνράντζα