Καρκίνος των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας: συμπτώματα που μπορεί να σε μπερδέψουν

Ο καρκίνος των ωοθηκών και του τραχήλου της μήτρας παρουσιάζουν συμπτώματα που σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να μπερδέψουν τις γυναίκες καθώς μοιάζουν πολύ με συμπτώματα άλλων λιγότερο σοβαρών καταστάσεων. Κάπως έτσι, οι γυναίκες αψηφούν τους κινδύνους και καθυστερούν να επισκεφθούν τον γυναικολόγο τους, με αποτέλεσμα η διάγνωση του καρκίνου να γίνεται όταν πια αυτός είναι προχωρημένος. 
 
-Κολπική αιμορραγία πριν την εμμηνόπαυση
 
Οποιουδήποτε είδους κολπική αιμορραγία που είναι έξω από τα συνηθισμένα, για παράδειγμα εκτός των ημερών της φυσιολογικής περιόδου όπως αυτή υπολογίζεται από τον κύκλο της γυναίκας, θα πρέπει να την οδηγήσει στον γυναικολόγο της. Τέτοιου είδους ξαφνικές κολπικές αιμορραγίες πιθανόν να οφείλονται σε καρκίνους του ενδομητρίου ή των ωοθηκών. Κάθε κολπική αιμορραγία που μοιάζει να είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες της περιόδου θα πρέπει να διερευνάται ιατρικά. Μια πολύ βαριά περίοδος ή μια περίοδος με διαφορετικούς πόνους από τους συνηθισμένους αλλά ακόμη και η αιμορραγία μεταξύ των περιόδων ή μια αιμορραγία ήπια μετά το sex είναι συμπτώματα που θα πρέπει να έχουν έγκυρη και σωστή διάγνωση από τους ειδικούς. 
 
-Κολπική αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση
 
Το 90% των γυναικών που ανέπτυξαν καρκίνο του ενδομητρίου, είχαν εμφανίσει μια κολπική αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση. Μια τέτοια αιμορραγία, μικρής ή μεγάλης έντασης, μπορεί να είναι και η πρώτη ένδειξη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σύμφωνα με τους ειδικούς. 
 
-Πόνος στην περιοχή της λεκάνης
 
Ο επίμονος πόνος στην περιοχή της λεκάνης μπορεί να είναι ένδειξη καρκίνου των ωοθηκών. Οι κράμπες, το φούσκωμα, η δυσπεψία και η αίσθηση πίεσης μπορεί να είναι τα πρώτα συμπτώματα καρκίνου των ωοθηκών. 
 
-Απώλεια όρεξης για φαγητό 
 
Η απώλεια της όρεξης για φαγητό μπορεί να είναι το σύμπτωμα οποιουδήποτε καρκίνου καθώς ο καρκίνος κατά την ανάπτυξή του και ανάλογα με το είδος του είναι πιθανό να επηρεάσει τον μεταβολισμό. 
 
-Απότομη απώλεια βάρους ή ανεξήγητη αύξηση βάρους
 
Γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών είναι πιθανό να εμφανίσουν ανεξήγητη αύξηση βάρους αφού το μέγεθος του όγκου και τα υγρά που συγκεντρώνονται στην κοιλιακή χώρα είναι πιθανό να ευθύνονται για αυτή την αλλαγή. Αντίστοιχα, η απότομη απώλεια βάρους όπως αναφέραμε και στην περίπτωση της απώλειας της όρεξης μπορεί να οφείλεται σε διαταραχές του μεταβολισμού εξαιτίας του καρκίνου. 
καρκίνος του ενδομητρίουσυμπτώματακαρκίνος των ωοθηκώνκαρκίνος του τραχήλου της μήτρας