Κάθε Δωρεά Μία Ιστορία – Καμπάνια του έργου «Ανοίγοντας την πρόσβαση στο φάρμακο και την υγεία για όλους» για τη Δωρεά Φαρμάκων

Η ιστορία ενός ανθρώπου και τα βιώματά του μπορούν να γίνουν ο μοχλός που θα ενεργοποιήσει πολλούς άλλους ακόμα. Μέσα από το έργο «Ανοίγοντας την πρόσβαση στο φάρμακο και την υγεία για όλους» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund,  έχουν ήδη αναδειχθεί όλοι εκείνοι οι λόγοι για τους οποίους είναι σημαντική η δωρεά φαρμάκων. Η απόδειξη όλων αυτών των λόγων όμως, είναι οι άνθρωποι που ολοκλήρωσαν μια δωρεά ή οι άνθρωποι που ωφελήθηκαν από αυτή και μοιράζονται την ιστορία τους μαζί μας.

Με στόχο να ακουστεί η φωνή τους, οι εταίροι του έργου (ΓτΚ, GIVMED, TPP) δημιούργησαν την καμπάνια συνηγορίας “Κάθε Δωρεά Μία Ιστορία”, προβάλλοντας  ιστορίες δωρητών και ωφελούμενων του έργου.

Με σύνθημα “Φτιάξε τη Δική σου Ιστορία. #ΔώρισεΦάρμακα”, στόχος της καμπάνιας είναι να αναδείξει την αξία της δωρεάς φαρμάκων και να καλέσει τον κόσμο να φτιάξει τη δική του ιστορία, δωρίζοντας τα φάρμακα που δε χρειάζεται.

Το μήνυμα αυτό είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στην εποχή της πανδημίας η οποία κατέδειξε μεταξύ άλλων τα κενά και τις αδυναμίες της φαρμακοβιομηχανίας να ανταποκριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στην παγκόσμια ζήτηση. Η δωρεά φαρμάκων μπορεί να συμβάλλει καίρια στην αντιμετώπιση εποχικών ελλείψεων αλλά κυρίως να υποστηρίξει σημαντικά συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στα φάρμακα και κατ’ επέκταση στην Υγεία.

Για να φτιάξεις τη δική σου ιστορία, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Μπορείς να μπεις στο χάρτη με τα σημεία δωρεάς, να βρεις το κοντινότερο κοινωνικό φαρμακείο και να παραδώσεις τα φάρμακα. Εναλλακτικά, για περισσότερες πληροφορίες κάλεσε στην τηλεφωνική γραμμή 210 300 7222.

Πολλοί περίμεναν για να πάρουν φάρμακα, ενώ κανένας άλλος για για να δωρίσει.”, μας είπε ο Γιάννης, δωρητής φαρμάκων. Δες εδώ ολόκληρη την ιστορία του Γιάννη.

Παλιά ήταν δύσκολο να βρω τα φάρμακα που είχα ανάγκη. Με το κοινωνικό φαρμακείο έχω σωθεί.”, μας είπε ο Μιχάλης που έλαβε φάρμακα μέσω δωρεάς. Δες εδώ ολόκληρη την ιστορία του Μιχάλη.

Πέρα από τα φάρμακα, το Κοινωνικό Φαρμακείο νοιάζεται για τον άνθρωπο. Σώζει ζωές.”, μας είπε η Ασπασία που έλαβε και εκείνη φάρμακα μέσω δωρεάς. Δες εδώ ολόκληρη την ιστορία της Ασπασίας.

Όσο μπορείς βοήθα, όσο αντέχεις υποστήριξε. Είναι τύχη να έχεις κάτι που άλλος δεν μπορεί.”, μας είπε η κ. Παπαδημητρίου δωρήτρια φαρμάκων. Δες εδώ ολόκληρη την ιστορία της.

 

 

 

Η καμπάνια αποτελεί δράση του έργου “Ανοίγοντας την Πρόσβαση στην Υγεία και το Φάρμακο για Όλους”.

givmed