Κλείνει για … καλοκαίρι το τμήμα Υποδοχής Βρεφών του Κέντρου Βρεφών “Μητέρα”

Η υποστελέχωση του Κέντρου Βρεφών “Μητέρα”, οδηγεί σε τετράμηνη αναστολή λειτουργίας του τμήματος υποδοχής βρεφών, και μετακίνηση των υπαλλήλων στα υπόλοιπα τμήματα του κέντρου, προκειμένου να γίνει διαχείριση των θερινών αδειών, ξεκινώντας από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Την απόφαση πήρε το δ.σ. του Κέντρου, καθώς στο Μητέρα και στο Αναρρωτήριο Πεντέλης φιλοξενούνται τώρα 65 και 39 παιδιά, αντίστοιχα.

Υπηρετούν 59 νηπιοβρεφοκόμοι, εκ των οποίων 3 με ελάφρυνση καθηκόντων και μία με άδεια άνευ αποδοχών ως τον Αύγουστο, καθώς και 5 κοινωφελούς εργασίας ως τον Αύγουστο. Στους νηπιοβρεφοκόμους οφείλονται 390 ημέρες αδειών και 4334 ημέρες ρεπό.
Στο Αναρρωτήριο, υπηρετούν 24 νηπιοβρεφοκόμοι και κοινωφελούς εργασίας.

Όπως κατήγγηλε η ΠΟΕΔΗΝ, στις 18 Απριλίου 2019 οι κ.κ. Αχτσιόγλου και Φωτίου επισκέφτηκαν το Κέντρο Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ» για να εγκαινιάσουν την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την αναδοχή και την υιοθεσία και υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους προσλήψεις προσωπικού.
Όμως σε κάθε τμήμα, στη βάρδια υπάρχει μία βρεφονηπιοκόμος για να φροντίζει 12 βρέφη – παιδιά.

Αντί προσλήψεων όμως, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του τμήματος Υποδοχής Βρεφών. Τα βρέφη τώρα θα μεταφέρονται για φιλοξενία απευθείας σε τμήματα με μεγαλύτερα βρέφη – παιδιά. Εκεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού των βρεφών, ενώ η προσαρμογή τους θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.

αναστολή λειτουργίαςθερινές άδειεςΚέντρο βρεφών Μητέρατμήμα υποδοχής βρεφών