Κομψοί στην παραλία; Ιδού το μυστικό

Την ώρα που πολλοί ονειρεύονται εξωτικές παραλίες, κοκτέιλ και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Georgia αποκαλύπτουν τον τρόπο για να μην πάρουμε κιλά στις διακοπές.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι στη φάση της ξεγνοιασιάς και της χαλάρωσης εύκολα παραδινόμαστε, εγκαταλείποντας την – ενίοτε – στρατιωτική πειθαρχία των προηγούμενων μηνών στην αδυσώπητη μάχη του μπικίνι…

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Jamie Cooper, θέλησε να εξετάσει, εάν η απλή καθημερινή ζύγιση θα μπορούσε να αποτρέψει την αύξηση του σωματικού βάρους, στις διακοπές της χειμερινής περιόδου, από τα μέσα Νοεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει το επιστημονικό περιοδικό Obesity, 111 ενήλικες, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, έλαβαν οδηγίες να διατηρήσουν το βάρος τους κατά την περίοδο των διακοπών 2017-2018. Στους μισούς ανατέθηκε να ζυγίζονται, για να παρακολουθούν το βάρος τους. Οι ερευνητές είδαν μετά από 14 εβδομάδες, ποιοι τα κατάφεραν να μην πάρουν κιλά.

Διαπιστώθηκε ότι, εκείνοι που ανέβαιναν καθημερινά στη ζυγαριά, έμειναν σταθεροί στα κιλά τους ή έχασαν βάρος. Εκείνοι που δεν το έκαναν, πήραν περίπου 2,7 κιλά.

“Έκπληκτοι είδαμε ότι, όσοι ζυγίζονταν καθημερινά, δεν διατήρησαν απλά το βάρος τους, αλλά αδυνάτισαν κιόλας”, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής στο πρακτορείο Reuters.

“Μπορεί να απέκτησαν επίγνωση των κιλών τους και να αποφάσισαν να προβούν σε κάποιες πιο υγιεινές επιλογές ή συμπεριφορές, που οδήγησαν στην απώλεια βάρους”.

 

 

 

διακοπέςκιλά