Κοροναϊός: 89 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα – Κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες

Περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού, ακόμα και κρουσμάτων που δεν προέρχονται από ήδη γνωστές πηγές μετάδοσης, θα πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 89.

Πρόκειται για 81 Έλληνες και 3 ξένους υπηκόους. Τα 56 κρούσματα σχετίζονται με τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν ταξιδιώτες και άλλοι 9 επαφές των ταξιδιωτών αυτών.

Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, 27 άτομα νοσηλεύονται, ένας εκ των οποίων με σοβαρή πνευμονία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Σε απομόνωση στο σπίτι τους, σε καλή κατάσταση, παρακολουθούνται 57 άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός, ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας, για πρώτη φορά, αναφέρθηκε σε 4 κρούσματα που δεν έχουν κανένα ιστορικό έκθεσης, δηλαδή πιο απλά, δεν σχετίζονται με τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης του ιού σε αυτούς.

Γίνεται ιχνηλάτηση επαφών τους η οποία είναι σε εξέλιξη.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του, τόνισε ότι είναι υποχρέωση και καθήκον όλων να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν χωράει ανευθυνότητα, και ζήτησε όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Από τις ευπαθείς ομάδες ο υπουργός Υγείας ζήτησε επίσης να μένουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας συμπλήρωσε επίσης, ότι η επιτροπή εισηγήθηκε νέα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας στην κοινότητα.

Ποιες ομάδες του πληθυσμού πρέπει να προσέχουν περισσότερο:

  • Άνθρωποι άνω των 70 ετών, με χρόνια καρδιαγγειακά, αναπνευστικά προβλήματα,
  • Ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη αλλά και
  • Όσοι υποφέρουν από χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.

Τέλος τόνισε για ακόμα μία φορά την τήρηση των κανόνων υγιεινής σε συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων, ενώ είπε ότι ματαιώνονται όλες οι εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων και ο ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΕλλάδαΚοροναϊόςκρούσματα