Κοροναϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων – Στο τραπέζι νέα μέτρα και lockdown

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης μετά την καταγραφή των 1.547 νέων κρουσμάτων του κοροναϊού το απόγευμα της Τετάρτης οι λοιμωξιολόγοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται  το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 384 νέα κρούσματα την Τετάρτη, καθώς και την ενίσχυση του μέτρου της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας στις «πορτοκαλί» περιοχές.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, είναι δύο στοιχεία σε σχέση με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν.
Πρώτον, η μεγάλη έλλειψη τεστ και δεύτερον, ο μειωμένος αριθμός εξετάσεων λόγω της γιορτής του πολιούχου της πόλης του Αγίου Δημητρίου.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης επικεφαλής κλιμακίων του Οργανισμού.

Ο κ. Αρκουμανέας, όπως γίνεται γνωστό, θα έχει συνάντηση, στις 12 το μεσημέρι, με τον δήμαρχο Θσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο θα επισκεφτούν, στις 13:30, το εξεταστήριο Covid του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, στο επίπεδο 4 (κόκκινο), ήτοι σε lockdown, αναμένεται να τεθούν τόσο η Λάρισα, η οποία είχε επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και το τελευταίο διάστημα έχει παρουσιάσει ραγδαία αύξηση, όπως και η περιοχή της Ροδόπης.

Στο τραπέζι βρισκονται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και στις «κίτρινες» περιοχές, καθώς και η απαγόρευση εξόδου από τις «πορτοκαλί» περιοχές, ώστε να περιοριστεί η διασπορά στους όμορους δήμους.

Η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη το απόγευμα, ωστόσο μετά την καταμέτρηση των νέων κρουσμάτων την Τετάρτη και τη ραγδαία αύξηση μέσα σε ένα 24ωρο, κρίθηκε σκόπιμο να επισπευστούν οι εκτιμήσεις και να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για πιθανά νέα μέτρα.

 

Κοροναϊός