Κοροναϊός: Η Βρετανία κήρυξε την επιδημία σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία

Το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ο νέος κοροναϊός αποτελεί σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία.

«Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η εμφάνιση και η μετάδοση του νέου κοροναϊού αποτελεί σοβαρή και άμεση απειλή για τη δημόσια υγεία», και προσθέτει ότι «τα μέτρα που περιγράφονται στους κανονισμούς θεωρούνται αποτελεσματικός τρόπος καθυστέρησης ή αποτροπής περαιτέρω μετάδοσης του ιού».

Το υπουργείο Υγείας όρισε τα νοσοκομεία Arrowe Park και Kents Hill Park ως χώρους «απομόνωσης» και την επαρχία Χουμπέι στην Κίνα αλλά και την πρωτεύουσά της Γουχάν «μολυσμένες περιοχές».

Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα τέσσερα κρούσματα, ενώ Βρετανοί που επαναπατρίστηκαν από τη Γουχάν έχουν τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών.

Υπάλληλοι άρχισαν να επιστρέφουν σταδιακά στα γραφεία τους και στα εργοστάσια σε διάφορες περιοχές της Κίνας τη Δευτέρα καθώς η κυβέρνηση προχώρησε σε χαλάρωση κάποιων περιορισμών στην εργασία τη στιγμή που οι νεκροί στην ηπειρωτική Κίνα έχουν ξεπεράσει τους 900.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
δημόσια υγείααπειλήΚοροναϊόςΒρετανίαεπιδημία σοβαρή