Κοροναϊός: Συναγερμός στην Ευρώπη.Νέα αυστηρά μέτρα λαμβάνουν οι περισσότερες χώρες

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε δέκα ημέρες και για πρώτη φορά ξεπέρασε την Πέμπτη τα 200.000 ημερήσια κρούσματα, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Reuters, με πολλές χώρες της νότιας Ευρώπης να καταγράφουν αυτή την εβδομάδα τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

  • Η Ευρώπη κατέγραψε 100.000 ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά από τις 12 Οκτώβρη.

Σύμφωνα με το AFP, συνολικά στην Ευρώπη έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί περίπου 8,2 εκατομμύρια κρούσματα του ιού και περισσότεροι 258.000 θάνατοι από covid-19.

Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία, η Αυστρία, η Κροατία, η Σλοβενία και η Βοσνία κατέγραψαν την Πέμπτη τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Η Ευρώπη ως περιφέρεια καταγράφει περισσότερα ημερήσια κρούσματα από την Ινδία, την Βραζιλία και τις ΗΠΑ μαζί.

Η αύξηση οφείλεται εν μέρει στη διενέργεια πολύ περισσότερων διαγνωστικών τεστ σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Ο παγκόσμιος απολογισμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 41,91 εκατομμύρια κρούσματα και οι θάνατοι ξεπερνούν το 1,1 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, η Τετάρτη ήταν η ημέρα με τον υψηλότερο ημερήσιο συνολικό αριθμό νέων κρουσμάτων παγκοσμίως, 422.835.

Μέχρι σήμερα η Ευρώπη καταγράφει σχεδόν το 19% των παγκόσμιων κρουσμάτων και περίπου το 22% των παγκόσμιων θανάτων, σύμφωνα με το Reuters.