Ξανά πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο Νίκος Παπαευσταθίου

Νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ ορίσθηκε με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ο μέχρι σήμερα Διοικητής του ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου

Ο κ. Παπαευσταθίου είχε διατελέσει και πάλι πρόεδρος του ΕΚΑΒ από το 2004 έως το 2012.

Κατά τη διάρκεια της διοίκησης του ΕΚΕΠΥ από το 2014 μέχρι σήμερα, οργάνωσε ασκήσεις ετοιμότητας σε νοσοκομεία όλης της χώρας, για την επείγουσα αντιμετώπισης κρίσεων και καταστροφών.

Ο κ. Παπαευσταθίου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αθήνα, στο τμήμα Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 1995 και το 2000 έκανε μεταπτυχιακό M.Sc. στη Γεωπληροφορική – G.I.S. του Ε.Μ.Π.

Έχει διατελέσει συνεργάτης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο εργαστήριο εδαφολογίας και του τμήματος Οινολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, (1994 – 2000), συνεργάτης του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Είχε τον επιτελικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό σε μεγάλα γεγονότα όπως η αεροπορική τραγωδία με την πτώση του HELIOS, τα ατυχήματα στο Μαίναλο και στον ποταμό Λούσιο, οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Εύβοια, Ρόδο τα έτη 2007, 2008, 2009, το ναυάγιο του SEA DIAMOND κ.ά..
Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαευσταθίου είχε το συντονισμό των υγειονομικών υπηρεσιών και στις πρόσφατες κρίσεις στη Μάνδρα και το Μάτι.

ΕΚΑΒνέος πρόεδρος