Κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα τα πρώτα γενόσημα δύο σημαντικών αιματολογικών φαρμάκων

Η WinMedica ανακοίνωσε την κυκλοφορία στην Ελλάδα των πρώτων δύο γενοσήμων φαρμάκων σε δύο καθιερωμένες Αιματολογικές κατηγορίες θεραπείας. Κάτοχος αδείας κυκλοφορίας των δύο προϊόντων είναι η Accord Healthcare και διανομέας στην Ελλάδα η WinMedica.

  1. Το Φάρμακο Αζακυτιντίνη ενδείκνυται για μεσαίου-ΙΙ και υψηλού κινδύνου μυελοδυσπλαστικά σύνδρομα. Η Αζακυτιντίνη έχει καθοριστική θέση στη φαρέτρα του Αιματολόγου βελτιώνοντας σημαντικά την έκβαση της νόσου. Η χορήγηση γίνεται υποδόρια σε ημερήσια σχήματα διάρκειας 7 ημερών.
  2. Το Φάρμακο Ποζακοναζόλη είναι νεώτερης γενιάς αντιμυκητιασικός παράγοντας ο οποίος ενδείκνυται για τη θεραπεία συγκεκριμένων μυκητιασικών λοιμώξεων σε ενήλικες Ασθενείς. Στην πράξη χρησιμοποιείται προφυλακτικά έναντι διηθητικών μυκητιασικών λοιμώξεων, σε Ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες. Η Ποζακοναζόλη της WinMedica κυκλοφορεί σε γαστροανθεκτικά δισκία για χορήγηση από το στόμα.

Η ταυτόχρονη εισαγωγή των πρώτων γενοσήμων φαρμάκων στις κατηγορίες αυτές προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Σύστημα Υγείας, αύξηση της πρόσβασης και ενδυνάμωση του ανταγωνισμού.

Ο Διευθυντής του Νοσοκομειακού Τμήματος της WinMedica Δρ. Θάνος Θεοδωρόπουλος δήλωσε σχετικά «η ταυτόχρονη είσοδος στην ελληνική φαρμακευτική αγορά των πρώτων δύο γενοσήμων προϊόντων, σε καθιερωμένα φάρμακα εξοικονομεί σημαντικούς πόρους και αυξάνει την προσβασιμότητα  και τις επιλογές στο αγαθό του Φαρμάκου. Ιδιαίτερα όταν και τα δύο Φάρμακα αυτά απευθύνονται σε θεραπευτικές περιοχές, όπως η Αιματολογία που χαρακτηρίζεται τα τελευταία χρόνια από την πρόοδο και την εξέλιξη των φαρμακευτικών επιλογών. Για να φτάσουμε στο σημείο ένταξης πρώτοι και στις δύο περιπτώσεις χρειάστηκε ποιοτική και έντονη προσπάθεια από όλα τα Τμήματα της Εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια. Πιστεύουμε ότι η WinMedica θα εξακολουθήσει να ανοίγει δρόμους στο εγγύς μέλλον στοχεύοντας στην Ασφάλεια, την Οικονομία και την Ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της ».

γενόσημαWinmedica