Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι πολίτες πίστεψαν στο σχέδιό μας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε αποφασιστικότητα όσον αφορά τα κριτήρια για τους διορισμούς των Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία και των διοικητών στα νοσοκομεία. Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τους Σία Κοσιώνη και Παύλο Τσίμα, αντιμετωπίζοντας το ερώτημα για τη συνέχιση πρακτικών του παρελθόντος σχετικά με τους διορισμούς, αναφέρθηκε ρητά: «Δεν πήραμε το 41% για να ευνοήσουμε κάποιους ανθρώπους». Πρόσθεσε επίσης: «Νομίζω ότι, ως πολιτικά ισχυρός, δεν έχω αυτήν τη στιγμή την ανάγκη να εξυπηρετήσω οποιονδήποτε άνθρωπο, αν αυτό θέσει σε κίνδυνο τα αποτελέσματα». Επιπλέον, σημείωσε ότι αυτό το φαινόμενο ελαχιστοποιήθηκε την προηγούμενη τετραετία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι: “Οι Γενικοί Γραμματείς διορίζονται από τον Πρωθυπουργό και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τους ανθρώπους που επιστρατεύσαμε την προηγούμενη τετραετία για να υπηρετήσουν ως Γενικοί Γραμματείς. Κατά τεκμήριο πιστεύω ότι ήταν επιτυχημένες επιλογές. Κάποιοι μάλιστα αναβαθμίστηκαν κιόλας και έγιναν και Yφυπουργοί. Αυτό έχει μια αξία, ξέρετε, διότι ήταν στελέχη της δημόσιας διοίκησης”. Και πρόσθεσε ότι το γεγονός οτι οι Γενικοί Γραμματείς που ήταν υφυπουργοί, ήταν στελέχη της δημόσιας διοίκησης και αυτό δίνει και μια συνέχεια στο κράτος και ταυυτόχρονα, είναι και ένα μήνυμα για τους δημοσίους υπαλλήλους, οτι δεν υπάρχει όριο για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει κάποιος.

«Εμείς δεν πήραμε 41% επειδή βολέψαμε ανθρώπους, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Πήραμε 41% επειδή οι πολίτες πίστεψαν στο σχέδιό μας και μας επιβράβευσαν γι’ αυτά τα οποία κάνουμε» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.