Lockdown και φυτά εσωτερικού χώρου: με ποιον τρόπο συνδέονται;

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης, το Πανεπιστήμιο της Γένοβας και το Ομοσπονδιακό Επαρχιακό Πανεπιστήμιο Περναμπούκο της Βραζιλίας και η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Urban Forestry and Urban Greening, η ύπαρξη φυτών στο σπίτι επιδρά θετικά στην ψυχική υγεία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του lockdown.

Για τις ανάγκες της έρευνας συμμετείχαν 4.205 άτομα από 46 χώρες και σύμφωνα με τα στοιχεία, τα 3/4 αυτών δηλαδή ποσοστό περίπου 74% ανέφεραν ότι η ύπαρξη φυτών στο σπίτι τους έκανε να νιώσουν καλύτερα κατά τη διάρκεια του lockdown όπου δεν μπορούσαν να βγουν σε ανοιχτούς χώρους ή να έρθουν σε επαφή με τη φύση. Το 56% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι θα ήθελαν να είχαν περισσότερα φυτά τόσο μέσα στο σπίτι τους όσο και έξω από αυτό ενώ όσοι δεν είχαν φυτά στο σπίτι φάνηκε πως είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος και κατάθλιψη.

Όσο για την αλληλεπίδραση των ατόμων με τα φυτά; Το 52% ανέφερε ότι κατά το lockdown αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο στη φροντίδα των φυτών και το 63% ανέφερε ότι την ωραία συνήθεια θα τη συνέχιζαν και μετά την άρση του lockdown.

ψυχική υγείαlockdownφυτάφυτά εσωτερικού χώρου