Με εισαγγελική εντολή 11χρονο αγόρι με βαρύ αυτισμό στο Παίδων Αγλ. Κυριακού

Στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή 11χρονο παιδί με βαρύ αυτισμό από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Το παιδί βρίσκεται σε μόνιμη υπερδιέγερση, κινδυνεύει με αυτοτραυματισμό και αναστατώνονται τα νοσηλευόμενα παιδιά στη Β’ Παιδιατρική Πανεπιστημιακή κλινική όπου φιλοξενούνται.

Το Νοσοκομείο του διέθεσε αποκλειστικές αλλά όμως η μία μετά την άλλη παραιτούνται, επειδή τραυματίζονταν από την επιθετικότητα του παιδιού. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

Αυτό ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνοντας ότι έχει επανειλημμένα αναδείξει το μείζον κοινωνικό ζήτημα της φιλοξενίας των εγκαταλελειμμένων παιδιών με εισαγγελική εντολή στα Νοσοκομεία Παίδων. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περί τα 50 παιδια.

Έτσι, η Ομοσπονδία κάλεσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Υφυπουργό Εργασίας να δώσουν λύση στο μείζον κοινωνικό ζήτημα του συγκεκριμένου παιδιού, αλλά ταυτόχρονα επισήμανε ότι αντίστοιχα, λύση πρέπει να βρεθεί και για τα άλλα 50 εγκαταλελειμμένα παιδιά.

εισαγγελική εντολήΠαίδων Αγλ. ΚυριακούΠΟΕΔΗΝαυτισμόςεγκαταλελειμμένα παιδιά