Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Astellas «Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση σύμμαχοι στη θεραπεία σου.  Συμβουλέψου τον γιατρό σου !»

  «Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση σύμμαχοι στη θεραπεία σου» ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ασθενών με καρκίνο Προστάτη που υλοποίησε η Astellas Ελλάδας. Κεντρικό θέμα της ενημερωτικής εκστρατείας ήταν η σημασία της υιοθέτησης από τον ασθενή ενός υγιεινού τρόπου ζωής που περιλαμβάνει τη σωστή διατροφή και την άσκηση, κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής αγωγής, σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό του και τους εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας .

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, οι οποίες θέτουν το πλαίσιο για τη φροντίδα του καρκίνου του προστάτη σε ολόκληρη την Ευρώπη, oι ασθενείς θα πρέπει να λαμβάνουν συμβουλές που να εξηγούν πώς οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής και της άσκησης, μπορούν να συμβάλουν στην επιτυχή  διαχείριση και έκβαση της νόσου. Οι προληπτικές συμβουλές μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν οδηγίες για απώλεια βάρους, αυξημένη άσκηση, βελτιωμένη διατροφή και διακοπή του καπνίσματος.8

Η ενημερωτική εκστρατεία της Astellas περιελάβανε, μεταξύ άλλων, ένα animated video, με τίτλο «ΕπιλοΥΕΣ!» το οποίο φιλοξενήθηκε σε ψηφιακά Μέσα ενημέρωσης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού και ξεπερνώντας τα 1.700.00 impressions.  Με τη  μορφή παιχνιδιού, την εναλλαγή εικόνων από είδη διατροφής και καθημερινές συνήθειες και την εμφάνιση των λέξεων ΝΑΙ/ΟΧΙ, το video παρότρυνε τον ασθενή να εντάξει στην  καθημερινότητά του υγιεινές συνήθειες διατροφής, όπως επίσης, και την  άσκηση, ενώ τον απέτρεπε από την κατανάλωση μη υγιεινών τροφών και την καθιστική ζωή. Ως επιβράβευση με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού εμφανιζόταν το μήνυμα «ΝΑΙ στην υγιεινή ζωή και την άσκηση !».

Παράλληλα, εξειδικευμένοι επαγγελματίες Υγείας σε θέματα ογκολογίας διατροφολογίας, εργοφυσιολογίας συνέβαλαν μέσα από μια σειρά συνεντεύξεων σε περισσότερους από 30 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και δύο ενημερωτικά έντυπα (μεγάλης κυκλοφορίας και υψηλής αναγνωσιμότητας) της ελληνικής Περιφέρειας, στην ενημέρωση των ασθενών και του περιβάλλοντός τους, εξηγώντας τους τη σημασία της άσκησης και της υγιεινής διατροφής και παρέχοντας τους χρήσιμες συμβουλές.

Στόχος της εκστρατείας ήταν οι ασθενείς με Καρκίνο Προστάτη ακολουθώντας τις οδηγίες των θεραπόντων ιατρών τους και αναλαμβάνοντας δράση, μέσω ενός εξατομικευμένου προγράμματος, να επωφεληθούν, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας τους, επιτυγχάνοντας την καλύτερη διαχείριση της νόσου.

Ο Γενικός Διευθυντής της Astrellas Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Λάμπρου αναφορικά με την ενημερωτική εκστρατεία σημειώνει: « Η Astellas συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αλλαγών στην υγειονομική περίθαλψη, μεταφράζοντας την καινοτόμο επιστήμη σε αξία για τους ασθενείς και κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία της «Αλλάζοντας το αύριο». Στο πλαίσιο αυτό με την ενημερωτική εκστρατεία για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης, προτεραιότητα μας ήταν η ενημέρωση των ασθενών και του περιβάλλοντος τους με την παροχή επιστημονικά τεκμηριωμένης γνώσης συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και τη διαχείριση της νόσου».

8 For more patient information please visit the EAU Patient Information website – https://patients.uroweb.org

 

 

 

  • Σχετικά με την Astellas

Η Astellas Pharma Inc., με έδρα στο Τόκιο της Ιαπωνίας, είναι μία εταιρία αφοσιωμένη στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, παρέχοντας καινοτόμα και αξιόπιστα φαρμακευτικά προϊόντα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση https://www.astellas.com/gr.

 

Βιβλιογραφικές παραπομπές

For more patient information please visit the EAU Patient Information website – https://patients.uroweb.org

 

Astellasυγιεινή διατροφή