Με καινούργιο εξοπλισμό η Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου χάρη στην «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Με καινούργιο εξοπλισμό λειτουργεί πλέον η Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου χάρη στο έργο του Σωματείου Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής “ Ανοιχτή Αγκαλιά. Το έργο, που παραδόθηκε σήμερα, περιλαμβάνει κλίνες, κομοδίνα, αποσπώμενα έπιπλα για τις ανάγκες των μικρών ασθενών, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της Μονάδας, η οποία εξυπηρετεί περισσότερα από 10.000 παιδιά τον χρόνο.

Ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Γιώργος Τσικόπουλος, σημείωσε, ότι χάρη στη συμβολή της “ Ανοιχτής Αγκαλιάς” και τις χορηγίες της ΑΒ Βασιλόπουλος και της Cosmote ο εξοπλισμός της Κλινικής είναι πλέον εφάμιλλος με εκείνον των ιδιωτικών κλινικών.

«Δεν θέλουμε τα παιδάκια τα οποία έρχονται στο δημόσιο σύστημα, το οποίο το υπηρετούμε με θέρμη, με πίστη , και αφοσίωση, να αισθάνονται μειονεκτικά απέναντι αυτών που χειρουργούνται σε ιδιωτική κλινική. Σκοπός μας ήταν αυτός και τον πετύχαμε χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες και χάρη στο θεσμό χορηγών που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια στην Ελλάδα. Και έχουμε τους μεγάλους χορηγούς ,την ΑΒ Βασιλόπουλος και την COSMOTE διαμέσου της Ανοιχτής Αγκαλιάς», σημείωσε ο κ. Τσικόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι χάρη στους χορηγούς επιτεύχθηκε το ακατόρθωτο και η Παιδοχειρουργική έγινε ένα κόσμημα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στη διάρκεια της πανδημίας η Κλινική δοκιμάστηκε καθώς αναγκάστηκε να μετεγκατασταθεί, ενώ στον χώρο της λειτούργησε η κλινική Covid παίδων «Καταφέραμε και αναγεννηθήκαμε από τη στάχτη. Αποστειρώσαμε ξανά τους θαλάμους, τους απολυμάνουμε τους και ξαναβάψαμε με εθελοντική και με προσωπική εργασία. Η πληρότητα της Κλινικής είναι σχεδόν 80-90%. Είναι μία Κλινική η οποία, πιστεύω, ότι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και των Βαλκανίων. Πλέον, η Παιδοχειρουργική Κλινική είναι κλινική αναφοράς,. Σε αυτήν χειρουργούνται τα τρέχοντα, αλλά κυρίως τα βαριά περιστατικά. Είναι ένα Παιδοουρολογικό Κέντρο, έχουμε τα περισσότερα παιδοουρολογικά περιστατικά από όλη την Ελλάδα . Είναι ένα Κέντρο νεογνικής χειρουργικής, υποστηρίζουμε δυο νεογνολογικές μονάδες να εκπαιδεύουμε τόσους ειδικευόμενους όσους δεν έχει όλη η Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 10 ειδικευόμενους και έχουμε ήδη κάλυψη των θέσεων χωρίς να κάνουν χειρουργείο..Το μεγάλο πρόβλημα ότι δεν έχουμε αναισθησιολόγους και πρακτικά τα παιδιά αυτά είναι ανεκπαίδευτα. Κάνουμε κάθε πρωί ιδιαίτερα φροντιστήρια επί χάρτου για να τα εκπαιδεύσουμε του ειδικευόμενους που θα είναι οι διάδοχοί μας » πρόσθεσε ο κ Τσικόπουλος.

Η πρόεδρος της Ανοιχτής Αγκαλιάς, Γιολάντα Βλάχου, ανέφερε, ότι το Σωματείο συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια προσφοράς. «Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου αλλά και το παρόν. Είναι η ουσία της ύπαρξης. Τα παιδιά δεν ζητάνε πολλά, μόνο να τα φροντίζουμε και να τα αγαπάμε. Να τους δείχνουμε σεβασμό και να έχουν ίσα δικαιώματα. Η αγάπη για τα παιδιά μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε», σημείωσε η κ Βλάχου. Αναφερόμενη στο έργο που παραδόθηκε σήμερα, σημείωσε, ότι αυτό εντάσσεται στις δράσεις, που υλοποιεί η “ Ανοιχτή Αγκαλιά” εδώ και πολλά χρόνια για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας με έμφαση στο παιδί. «Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να συμβάλεις στην ποιοτική περίθαλψη των μικρών ασθενών και αυτό επιδιώκει η “ Ανοιχτή Αγκαλιά|. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση γιατί πιστεύουμε ότι η προσφορά στον τομέα της υγείας είναι πολύ σημαντική» πρόσθεσε η κ. Βλάχου. Ανέφερε ακόμη ότι η “ Ανοιχτή Αγκαλιά” έχει στενούς δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη όπου μεταξύ άλλων έχει κάνει δωρεές στην Παιδιατρική, την Καρδιοχειρουργική και τώρα την Παιδοχειρουργική του Ιπποκρατείου , έχει ανακαινίσει την Παιδιατρική του ΑΧΕΠΑ και συνέβαλε στη δημιουργία της πρώτης Τράπεζας Βλαστοκυττάρων στο Παπανικολάου..

Ο διοικητής του Ιπποκρατείου, Νικόλαος Αντωνάκης, ευχαριστώντας την “ Ανοιχτή Αγκαλιά” και την πρόεδρό της, Γιολάντα Βλάχου, σημείωσε, ότι χάρη στη δωρεά αυτή μπήκε η τελευταία πινελιά που έλειπε για να γίνει η πλήρης ανακαίνιση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής. «Η Παιδοχειρουργική μας Κλινική, κατά την άποψή μου, είναι ένα κόσμημα όχι μόνο το Ιπποκράτειο αλλά για όλη τη Βόρεια Ελλάδα . Δεχόμαστε πολύ δύσκολα περιστατικά ,πολύ ιδιαίτερα περιστατικά τα οποία τα διαχειρίζονται τόσο το ιατρικό προσωπικό όσο και το νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής με πολύ άρτια εκπαίδευση από μέρους τους. Έχει δεχτεί και η Παιδοχειρουργική Κλινική το βάρος του κορονοϊού. Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της Κλινικής γιατί εν μέσω κορονοϊού χρειάστηκε να μετακινηθούν, να παρέχουν τις υπηρεσίες τους από άλλες κλινικές. Μετά από δύο χρόνια η Παιδοχειρουργική Κλινική έχει γυρίσει πάλι το μέρος που ήταν πάντα, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες , έχει μπει και ο υλικοτεχνολογικός εξοπλισμός και είμαστε εδώ για να παρέχουμε όσο καλύτερες υπηρεσίες γίνεται για τους μικρούς ασθενείς», πρόσθεσε ο κ. Αντωνάκης.

 

 

πηγή: ΑΠΕΜΠΕ