Με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις 200 εκατ. ευρώ, ενισχύεται η Υγεία λόγω κοροναϊού

Με πρόσθετα κονδύλια ενισχύει η Κυβέρνηση το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ενισχυθεί το ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό, υλικά, φάρμακα αλλά και δομές, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό. Ήδη, το Υπουργείο Υγείας ενισχύθηκε με 15 εκατ. ευρώ για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού και θα ενισχυθεί με επιπλέον 70 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Οι προσλήψεις έχουν ήδη αρχίσει, έχουν ήδη γίνει 950 προσλήψεις και εκτιμάται ότι οι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, ύστερα από εντατική προετοιμασία, μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορονοϊό. Σημειώνεται κόμη ότι αποφασίστηκε πως ολόκληρο το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ διατίθεται επιχειρησιακά στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία περιστατικών από το νέο κορονοϊό, όπως και το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» που ήδη λειτούργησε χθες. Επίσης και μια πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών COVID-19.

Ακόμη, κατόπιν συμφωνίας με το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας Attica στην Ελευσίνα, δεσμεύεται για την αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με τη νέο νόσο. Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων φέρει την ευθύνη της επιστημονικής και λειτουργικής διαχείρισης του κέντρου.

Καραντίνα στους ταξιδιώτες
Όπως τόνισε χθες ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ο Covid-19 είναι μια νόσος η οποία μπορεί να μας επηρεάσει όλους. Υπάρχουν κάποια ανησυχητικά δεδομένα, ιδιαίτερα από τη Γαλλία την τελευταία εβδομάδα, ότι και κάποιοι άνθρωποι που είναι σοβαρά στην υγεία τους, ενώ είναι νέοι. «Αυτό είναι σπάνιο και δεν συμβαίνει συχνά με το νέο ιό. Πρέπει όμως όλοι να είμαστε σε αυξημένη επιτήρηση της υγείας μας. Ακόμα περισσότερο αφορά τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες θα προσεγγίσουν ή θα προσεγγιστούν από τους επιστρέφοντες νεαρούς στην πατρίδα μας» υποστήριξε.

Όπως ανέφερε άτομα τα οποία έρχονται από το εξωτερικό τις τελευταίες ημέρες κατακλύζουν την πατρίδα μας και αυτό αφορά και πολύ νέο κόσμο, ο οποίος έρχεται από χώρες που υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου η στρατηγική Δημόσιας Υγείας είναι να αφήσει να εξαπλωθεί ο ιός.

«Θέλω να τονίσω εδώ τη μεγάλη σημασία της απομόνωσης κατ’ οίκον, του περιορισμού των επαφών των νέων αυτών ανθρώπων, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν τόσο όσο οι ηλικιωμένοι από τον ιό, αλλά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε ευπαθείς ομάδες στο σπίτι τους. Παρακαλώ πάρα πολύ την προσοχή των συμπολιτών μας οι οποίοι επιστρέφουν για αυτή τη σημαντική καραντίνα, ώστε να μην εκθέσουν τους οικείους τους στη νέα νόσο. Σας ευχαριστώ», ανέφερε.

προσλήψειςΕΣΥΥπουργείο Υγείαςκορονοϊός