“Με Βλέπεις;”: Νέα καμπάνια για την σεξουαλική εκμετάλλευση

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, έλαβε χώρα η εκδήλωση για την έναρξη της καμπάνιας της Α21, “Με Βλέπεις;”, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικών φορέων και οργανισμών, τοπικής αυτοδιοίκησης και αρχών.

Η Διευθύντρια της Α21, Ντονοπούλου Μαρίνα, παρουσίασε την νέα καμπάνια της Α21 για την σεξουαλική εκμετάλλευση, τονίζοντας την αναγκαιότητα εντατικών ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Η καμπάνια της Α21 περιλαμβάνει οπτικοακουστικό υλικό που προβάλλει το φλέγον ζήτημα της εμπορίας ανθρώπων και παροτρύνει το κοινό να λάβει δράσει καλώντας στην Γραμμή Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων 1109 για να αναφέρει υποψίες για πιθανά περιστατικά εκμετάλλευσης.

Οι παγκόσμιες καμπάνιες ενημέρωσης της A21, “Με Βλέπεις;”, έχουν βραβευτεί στα Cannes World Film Festival, Hollywood Gold Awards, International Short Awards, New York Movie Awards, κ.ά.

Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βούλτεψη Σοφία, τόνισε πως ο αγώνας κατά της εμπορίας ανθρώπων βρίσκεται στον πυρήνα της ενταξιακής πολιτικής του Υπουργείου και αναφέρθηκε στις δράσεις που τον πλαισιώνουν.

Ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τσούνης Γεώργιος, έδωσε μια προσωπική διάσταση περιγράφοντας το έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων, αναφέροντας χαρακτηριστικά “το ζήτημα αυτό μας αφορά όλους, μπορεί αύριο να αφορά τα παιδιά μας”.

Λόγο για μια “πανστρατιά” επαγγελματιών πρώτης γραμμής και της κοινωνίας των πολιτών που θα σταθεί ενάντια στο έγκλημα της εμπορίας ανθρώπων, έκανε ο Γενικός Γραμματέας Ευάλωτου Πληθυσμού και Θεσμικής Προστασίας, Μοσκώφ Ηρακλής.

Έμφαση στην αναγκαιότητα συντονισμένων δράσεων έδωσαν και οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ., Ταξίαρχος Σκούρας Ιωάννης – Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρονόπουλος Θεόδωρος – Διευθυντής του Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν, επίσης, ο Σκούφαλος Γεώργιος – Επίτιμος Πρόξενος της Κολομβίας, ο Βανικιώτης Γεώργιος – μέλος της επιτροπής της Greta και η Λυτρίβη Μαρία – μέλος της Υποεπιτροπής για την εμπορία και εκμετάλλευση ανθρώπων.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στην εξάρθρωση πολυμελούς διεθνικού κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων που δραστηριοποιούταν στην οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση 52 γυναικών από την Λατινική Αμερική.

σεξουαλική εκμετάλλευση“Με Βλέπεις;”