Μένουμε σπίτι και κάνουμε σπα!

Την περίοδο που διανύουμε, βρισκόμαστε όλοι στο σπίτι, στο πλαίσιο προστασίας από τον κοροναϊό. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε, για να γεμίσουμε την ημέρα μας. Ας δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο, φροντίζοντας το σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά μας!

Χαμάμ στο μπάνιο μας

Γεμίζουμε την μπανιέρα με ζεστό νερό και κλείνουμε την πόρτα του μπάνιου, μετατρέποντας το σε ένα μικρό χαμάμ. Ο ατμός θα προετοιμάσει την επιδερμίδα για να απορροφήσει τα ωφέλιμα συστατικά που προσφέρει ο συνδυασμός της ζεστής θερμοκρασίας και του νερού.

Αφρόλουτρο με γάλα

Το γάλα είναι γνωστό για την ενυδάτωση που προσφέρει. Γεμίζουμε την μπανιέρα με ζεστό νερό και 2 λίτρα γάλα και χαλαρώνουμε για όσο χρόνο το χρειαζόμαστε! Το αποτέλεσμα θα είναι λείο και απαλό δέρμα, ειδικά αν έχει προηγηθεί απολέπιση.

Για την φροντίδα του προσώπου :

  • Μάσκα με μπανάνα

Η μάσκα με μπανάνα είναι δημοφιλής για τις ενυδατικές τις ιδιότητες. Λιώνουμε μία μεσαία μπανάνα την αναμειγνύουμε με 2 κουταλιές μέλι και προαιρετικά και με λίγο γιαούρτι. Αφήνουμε να δράσει για 15-20 λεπτά. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών θα μας δώσει λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα!

  • Μάσκα με βρώμη

Ανακατεύουμε καλά μισό φλιτζάνι νερό και 2 μεγάλες κουταλιές βρώμη. Έτοιμο ένα φυσικό απολεπιστικό προσώπου!

  • Μάσκα με αυγό και μέλι

Αναμειγνύουμε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 1 ασπράδι αυγού. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση στο πρόσωπο και αφήνουμε για 15-20 λεπτά. Το μέλι ενυδατώνει, ενώ το ασπράδι του αυγού θεωρείται πως συμβάλλει στην λείανση των πόρων του δέρματος και στην απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων.

  • Μάσκα με ντομάτα

Η ντομάτα είναι εντυπωσιακά ευεργετική για το δέρμα. Η επιδερμίδα του προσώπου αποκτά λάμψη, ενώ θεωρείται πως επιδρά πολύ θετικά στα σημάδια της ακμής. Ρίχνουμε 1 ντομάτα στο μπλέντερ και προαιρετικά 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Αφήνουμε να δράσει για περίπου 15-20 λεπτά και απομακρύνουμε με χλιαρό νερό.

 

Μάσκα για τα μάτια μας μόνο!

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι ½ πατάτα. Η πατάτα έχει λευκαντική δράση και ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων.. Την καθαρίζουμε και την ρίχνουμε στο μπλέντερ έως να πάρει την κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα μικρό μέρος σε μία αποστειρωμένη γάζα και τοποθετούμε στα μάτια για 15-20 λεπτά. (ο χυμός της πατάτας δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το εσωτερικό των ματιών). Η διαφορά είναι αισθητή, καθώς οι μαύροι κύκλοι απαλύνονται άμεσα.

 

Για την φροντίδα του σώματος:

Απολέπιση με ζάχαρη

Ένα πολύ αποτελεσματικό απολεπιστικό σώματος, με απλά υλικά, είναι ένα μίγμα ελαιόλαδου (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αμυγδέλαιο) και ζάχαρη. Ανακατεύουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ½ φλιτζάνι το έλαιο της επιλογής μας, και το απλώνουμε με απαλές κινήσεις στο σώμα μας! Προαιρετικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε και 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο καφέ ή 1 κουταλιά κακάο, τα οποία δρουν κατά της κυτταρίτιδας.

Τσάι για την κυτταρίτιδα

Τα φύλλα του περιέχουν φλαβονοειδή, ταννίνες, αλκαλοειδή, βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος B και είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, ουσίες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση κατά των ελεύθερων ριζών και που ταυτόχρονα βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας. Επιπλέον, το τσάι είναι ένα ήπιο διεγερτικό και οι τονωτικές του ιδιότητες οφείλονται στην καφεΐνη που περιέχει. Τοπικά χρησιμοποιείται για να μειώσει το ελαφρύ οίδημα στις περιοχές  με κυτταρίτιδα.

 

Για τα νύχια μας:

Σε ένα μπολ, ρίχνουμε χυμό λεμονιού, μαζί με ελάχιστο ζεστό νερό. Βάζουμε μέσα στο μπολ τα δάχτυλά μας και αφήνουμε για 5-10΄. Τα νύχια θα είναι καθαρά και λευκά!

 

*Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τυχόν αλλεργίες ή πιθανές ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

καραντίνασπαφυσικη μασκαΣώμαΠρόσωποπεριποίησηομορφιάμάσκα προσώπουΚοροναϊός