Μέρκελ: Λέει “Όχι” στα προνόμια των εμβολιασμένων – Η ίδια θα εμβολιαστεί όταν έρθει η σειρά της

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μέσα από συνέντευξη στην Frankfurter Allgemeine Zeitung λέει “όχι” στην παραχώρηση προνομίων στους πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του Κορονοϊού, τουλάχιστον όσο ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι τόσο μικρότερος από τον αριθμό εκείνων που περιμένουν να εμβολιαστούν. Η καγκελάριος διευκρίνισε ότι το κράτος δεν μπορεί να αναμιχθεί σε ιδιωτικές συναλλαγές καθώς και ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί από τους ειδικούς αν οι εμβολιασμένοι εξακολουθούν να είναι μολυσματικοί. 
 
«Όταν θα έχουμε προσφέρει τη δυνατότητα εμβολιασμού σε αρκετούς και κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν καν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να σκεφτούμε να δώσουμε σε εμβολιασμένους πρόσβαση σε κάποιους τομείς. Αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί», υπογράμμισε. 
 
Σε ό,τι αφορά την επιθυμία των Γερμανών να εμβολιαστούν, η καγκελάριος δήλωσε: «Δεν είναι καθόλου άσχημη – και συνεχώς αυξάνεται. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας λόγος απαισιοδοξίας». Παράλληλα, απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, εξηγώντας ότι υπάρχουν ήδη αρκετοί πρόθυμοι να εμβολιαστούν προκειμένου να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.


Τέλος, για τον εμβολιασμό της ίδιας, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα τηρηθεί η προτεραιότητα των ηλικιωμένων και εκείνων οι οποίοι έχουν αναπόφευκτα στενή επαφή με πολλά άτομα, προσθέτοντας  «Όταν θα έχουμε περισσότερα εμβόλια, θα έχουμε και μεγαλύτερη ευελιξία».

εμβολιασμός κατά του κορονοϊούΆνγκελα Μέρκελ