Μητέρα δώρισε εκατοντάδες λίτρα μητρικού γάλακτος στη διάρκεια της πανδημίας

Όταν η Κάθι Μπάνερμαν, από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, γέννησε το δεύτερο παιδί της, λίγο πριν την έκρηξη της πανδημίας, διαπίστωσε πως παρήγαγε πολύ περισσότερο γάλα απ’ όσο ο νεογέννητος γιός της μπορούσε να καταναλώσει.

Και αποφάσισε να το χαρίσει στις μητέρες που αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Στην πρώτη εγκυμοσύνη της παρουσίασε πολλά προβλήματα. Ο γιός της πέρασε πολλές μέρες στην εντατική με ίκτερο και το φοβερό άγχος από την περιπέτεια τη δυσκόλεψε στην παραγωγή γάλακτος.

Τη δεύτερη φορά, ζήτησε τη βοήθεια ειδικών. Της συνέστησαν έναν διαφορετικό τύπο θήλαστρου και διάφορες αλλαγές στον τρόπο διατροφής και ζωής που βοήθησαν στην παραγωγή γάλακτος.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία: άρχισε να παράγει πολύ περισσότερο γάλα απ’ όσο χρειαζόταν. Το αποθήκευσε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Ωστόσο, ήταν τόσο πολύ ώστε άρχισε να σκέφτεται τόπους να το δωρίσει προτού χαλάσει. Κάπως έτσι, ανακάλυψε ένα τοπικό Facebook group για μητέρες που συζητούσαν ζητήματα θηλασμού.

Η Κάθι συνδέθηκε γρήγορα με μητέρες που χρειάζονταν μητρικό γάλα: κάποιες δεν μπορούσαν απλά να παράγουν αρκετό, όπως συνέβη στην ίδια την πρώτη φορά· άλλες είχαν υιοθετήσει παιδιά και αναζητούσαν μητρικό γάλα· κάποιες έπαιρναν φαρμακευτική αγωγή και δεν ήταν δυνατό να θηλάσουν· κι άλλες απλώς αναζητούσαν γάλα με περισσότερες θερμίδες.

Στη διάρκεια της πανδημίας, υπολογίζει πως δώρισε περισσότερα από 236 λίτρα μητρικού γάλακτος σε γυναίκες που το είχαν ανάγκη. Τα lockdowns έκαναν δυσκολότερη την αναζήτηση βοήθειας γι’ αυτές, μα η Κάθι Μπάνερμαν τους προσέφερε το καλύτερο δώρο για το νεογέννητο παιδί τους.

πανδημίαθηλασμόςμητρικό γάλακορονοϊός