Μνημόνιο συνεργασίας κλινικών – ΕΟΠΥΥ για τα ογκολογικά φάρμακα

Μνημόνιο συνεργασίας θα υπογράψουν τις επόμενες ημέρες οι κλινικές μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) για την προμήθεια των ογκολογικών φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ κατόπιν εξουσιοδότησης των ασθενών τους προκειμένου να μειωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών τους.

Όπως σημειώνει η ΠΕΙΚ, όλα τα έντυπα θα σταλούν με email στα μέλη της ΠΕΙΚ τα όποια θα υπογράψουν το MOU και στην συνεχεία θα τα αποστείλουν στην Κεντρική Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι για την υπογραφή τους από τον Πρόεδρο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια βασίζεται στο άρθρο 74 του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλα επείγοντα ζητήματα» όπου τα νοσοκομειακά φάρμακα μπορούν πλέον να διακινούνται και από τα φαρμακεία των ιδιωτικών κλινικών. Θα πρέπει να επισημάνουμε βέβαια ότι η όλη διαδικασία για την εκτέλεση των συνταγών απαιτεί Υπουργική Απόφαση για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών εφαρμογής της διάταξης.

Η μέχρι σήμερα διαδικασία είναι ο ασθενής να παραλαμβάνει ο ίδιος το φάρμακό του από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία να πηγαίνει στην ιδιωτική κλινική προκειμένου να του χορηγηθεί. Πλέον με τη συγκατάθεση του ασθενή η κλινική θα αναλαμβάνει η ίδια να προμηθεύεται το φάρμακο από τον ΕΟΠΥΥ και ο ασθενής δεν θα ταλαιπωρείται με σχετικές αναμονές. Σημειώνεται ότι μιλάμε για ογκολογικά φάρμακα και φυσικά μόνο οι κλινικές που έχουν αντίστοιχα τμήματα θα μπορούν να το πράξουν.

 

ασθενείςΠΕΙΚογκολογικά φάρμακαμνημόνιο