Moderna: Νέο εμβόλιο κατά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του Κορονοϊού

Σε ανακοίνωση τροποποιημένης έκδοσης του εμβολίου της κατά του Κορονοϊού προχώρησε σήμερα η εταιρεία Moderna. Η νέα τροποποιημένη έκδοση του εμβολίου παρασκευάστηκε ειδικά για την καταπολέμηση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του Κορονοϊού, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε δοκιμές σε ανθρώπους. 


“Η Moderna έστειλε δόσεις του συγκεκριμένου υποψήφιου εμβολίου κατά της παραλλαγής που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Νότια Αφρική, στο NIH (Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας), για μια κλινική δοκιμή”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας. 
 
Την ίδια ώρα μια νέα μετάλλαξη του Κορονοϊού με την ονομασία Β.1.256 απασχολεί την επιστημονική κοινότητα. Η νέα μετάλλαξη βρέθηκε σε δείγματα από τη Νέα Υόρκη, ωστόσο πλέον εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς παρουσιάζοντας ομοιότητες με την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη που είναι πιο μεταδοτική. Μάλιστα, σχετικά με τη νέα μετάλλαξη, οι ερευνητές από το Ιατρικό Κολλέγιο του Πανεπιστημίου της Κολούμπια προχώρησαν σε ανακοίνωση αναφέροντας ότι η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη Β.1.351 αλλά και η βραζιλιάνικη Π.1 δεν έχουν κερδίσει έδαφος στη Νέα Υόρκη σε αντίθεση με την μετάλλαξη της Νέας Υόρκης, τα κρούσματα της οποίας ολοένα και αυξάνονται. Σύμφωνα, ωστόσο, με τους ειδικούς η βρετανική μετάλλαξη είναι εκείνη που θα ταλαιπωρήσει περισσότερο από όλες τη Νέα Υόρκη, τουλάχιστον ως το τέλος Μαρτίου.
νοτιοαφρικανική μετάλλαξη Β1351εμβόλιο modernaμετάλλαξη Νέας Υόρκης