Μπουκωμένη μύτη – Χρησιμοποιείστε μερικά “κολπάκια” για να κοιμηθείτε σαν πουλάκι!

Μία από τις πιο ενοχλητικές παρενέργειες του κρυολογήματος, είναι η μπουκωμένη μύτη. Το βράδυ δε γίνεται ακόμα πιο ενοχλητική αφού μας υποχρεώνει να ξυπνάμε πολλές φορές καθώς δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε σωστά.

Για να κοιμηθείτε πιο άνετα όταν έχετε αυτό το ενοχλητικό μπούκωμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά “κολπάκια” που θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα πιο άνετο ύπνο, Λίγο λοιπόν πριν πάτε για ύπνο μπορείτε να:

Φτιάξτε ένα ρόφημα με Μέλι. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να πίνετε ζεστά ροφήματα (όπως τσάι) στα οποία προσθέτετε και μέλι. Το μέλι έχει πολύ ισχυρές αντιιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην αποσυμφόρηση της ρινικής οδού, μπορείτε να δοκιμάσετε τον εξής συνδυασμό: Ένα ποτήρι ζεστό νερό 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένο ωμό σκόρδο…και πιείτε το. Στην περίπτωση του αφεψήματος με το σκόρδο θα έχετε ένα μικρό “προβληματάκι” με την αναπνοή σας…. αλλά σίγουρα θα κοιμηθείτε καλά.

Κάντε εισπνοές με αιθέρια έλαια. Ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως το έλαιο από δέντρα τσαγιού, περιέχουν επίσης φυσικά και ισχυρά αντιβιοτικά και αντιμυκητιακά συστατικά. Η διαδικασία είναι απλή, προσθέστε μερικές σταγόνες σε νερό που βράζει για να μεταφερθούν με τον ατμό όλα τα αντιβιοτικά τους συστατικά στις ρινικές σας μεμβράνες. Επίσης, το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου βοηθά στη μείωση της συμφόρησης σε μύτη και στήθος, που προκαλείται από κρυολογήματα και λοιμώξεις.

Κάντε εισπνοές με σκόρδο. Βράστε νερό και προσθέστε 3-4 σκελίδες από ψιλοκομμένο σκόρδο. Σκύψτε επάνω από την κατσαρόλα, τοποθετήστε μια πετσέτα επάνω από το κεφάλι σας για να εμποδίσετε τους ατμούς να φύγουν και πάρτε βαθιές εισπνοές. Στην αρχή, μπορεί να νιώσετε μεγάλη δυσφορία και δυσκολία στην αναπνοή, αλλά πρέπει να επιμείνετε. Ο ατμός είναι ένα καταπληκτικό αποσυμφορητικό και βοηθά στον καθαρισμό των ρινικών οδών. Το σκόρδο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό, με αντιιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

ύπνοςκολπάκιαΜπουκωμένη μύτη