Ν. Νίτσας, πρόεδρος ΙΣΘ: «Άκρως επιβεβλημένη η χρήση μάσκας στις υγειονομικές μονάδες και στις δομές ευάλωτων ομάδων»

Ο ΙΣΘ συνιστά λόγω του SARS COV-2 κι άλλων ιών (γρίπη, αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV) να λαμβάνονται όλα τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας ώστε να μην κινδυνεύσουν κι άλλες ζωές»

«Η υγιεινή των χεριών, ο συστηματικός αερισμός κλειστών χώρων, ο περιορισμός επαφών με ευάλωτα άτομα, η πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων καθώς και η συνεχής χρήση μάσκας ειδικά σε χώρους με συνωστισμό παραμένουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού» επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Νίτσας προσθέτει ότι «τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) τόσο για τους γιατρούς και εργαζόμενους στην υγεία, όσο και για το γενικό πληθυσμό είναι απαραίτητα ακόμη περισσότερο, πριν και μετά, τις εορταστικές περιόδους». Ο ιός επανήλθε δριμύτερος λόγω της μακράς περιόδου ύφεσης αλλά και της εμφάνισης νέας υποπαραλλαγής, πιο μεταδοτικής, όπως αποδεικνύεται από το διπλασιασμό του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο κ Νίτσας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις «οι συνάνθρωποι μας, κυρίως με υποκείμενα προβλήματα και κάποιας ηλικίας, δεν πρέπει να χαλαρώνουν. Ο ΙΣΘ πολλές φορές έχει τονίσει ότι ο ιός είναι εδώ και οφείλουμε ως ιατρική κοινότητα να το υπενθυμίζουμε συνεχώς». Οι δε γιατροί τόσο του Ε.Σ.Υ. όσο και του ιδιωτικού τομέα βρίσκονται σε εγρήγορση και ζητούν «καλύτερο συντονισμό στα μέτρα προστασίας των δομών υγείας, με περισσότερους ελέγχους και λιγότερες επισκέψεις συγγενών και φίλων σε θαλάμους.

Covid-19χρήση μάσκαςfront-storiesΙατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης