Νέα παράταση από τον ΕΟΦ για την υποβολή στοιχείων γενικής ανακοστολόγησης

Νέα παράταση για την υποβολή φύλλων έρευνας από τις φαρμακοβιομηχανίες προς τον ΕΟΦ έδωσε ο Οργανισμός, ύστερα από την έκδοση της νέας απόφασης για την τιμολόγηση των φαρμάκων (σχετικά ρεπορτάζ Healthmag, ε΄δώ και εδώ).

Η προθεσμία έληγε σήμερα και η νέα προθεσμία για την υποβολή φύλλων έρευνας μετατίθεται τώρα για την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Στο μεταξύ, νωρίτερα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Θεόδωρος Τρύφων και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) – υπεύθυνος για ζητήματα τιμολόγησης, Μάριος Κοσμίδης με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΦ Ιωάννη Μαλέμη και τον αντιπρόεδρο Ηλία Γιαννόγλου, είχαν ζητήσει μικρή παράταση της προθεσμίας υποβολής των στοιχείων, ύστερα από αιτήματα πολλών εταιριών – μελών των δύο συνδέσμων.

Το αίτημα υποβλήθηκε εξαιτίας της έκδοσης της νέας υπουργικής απόφασης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η προθεσμία υποβολής των στοιχείων έληγε σήμερα, ενώ στο μεταξύ τα στελέχη των επιχειρήσεων θα πρέπει να διερευνήσουν εκ νέου τις τιμές, με βάση το τελικό κείμενο της απόφασης και όχι με τα σχέδια απόφασης που είχαν συζητηθεί.

τιμολόγηση φαρμάκωνΕΟΦ