Νεκρός από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου στο πρόσωπό του

Η πρώτη φορά που άτμισε στάθηκε μοιραία για τον άτυχο νέο, που έκανε χρήση της συσκευής μέσα στο αυτοκίνητό του, στο πάρκινγκ καταστήματος, στο οποίο είχε μπει νωρίτερα για να ρωτήσει πληροφορίες για στυλό ατμίσματος.

Ο William Brown, που σε λίγες εβδομάδες θα έκλεινε τα 25, ξεψύχησε στο νοσοκομείο στις 29 Ιανουαρίου, δύο μέρες μετά το περιστατικό. Θραύσματα από το ηλεκτρονικό τσιγάρο διαπέρασαν τον λαιμό του και πέρασαν στην αριστερή καρωτίδα, φράζοντας τη δίοδο του αίματος προς τον εγκέφαλο.

Ο νεαρός φέρεται να σύρθηκε από το όχημά του και να ζήτησε βοήθεια πριν καταρρεύσει στο πεζοδρόμιο. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο John Peter Smith στην περιοχή North Fort Worth, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή δυο 24ωρα αργότερα.

Οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι η αιτία θανάτου ήταν «διαμπερές τραύμα από έκρηξη ηλεκτρονικού τσιγάρου».

Σύμφωνα με τη γιαγιά του νεαρού, ο 24χρονος δεν ήταν καπνιστής και αγόρασε τη συσκευή διότι του είχαν πει ότι θα τον βοηθήσει στο άσθμα που τον ταλαιπωρούσε.

Έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές που αφορούν σε εκρήξεις ηλεκτρονικού τσιγάρου. Η Αμερικανική υπηρεσία πυρόσβεσης ανέφερε ότι σημειώθηκαν περίπου 195 περιστατικά έκρηξης και πυρκαγιάς από ηλεκτρονικά τσιγάρα μόνο στις ΗΠΑ μεταξύ του 2009 και του 2016. Μια άλλη έκθεση από το Κέντρο Υγείας του Πανεπιστημίου του Βορείου Τέξας βρήκε ότι μεταξύ 2015-2017 στα τμήματα επειγόντων των Αμερικανικών νοσοκομείων υπήρξαν 2.025 περιπτώσεις τραυματισμών και εγκαυμάτων λόγω έκρηξης ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Τον Μάιο του 2018, ένας άντρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ πέθανε, αφού το ηλεκτρονικό τσιγάρο που κρατούσε εξερράγη, εκτοξεύοντας ένα μέρος της συσκευής στο κεφάλι του.