Nέο περιστατικό αυθαιρεσίας με τη συμμετοχή αστυνομικών στον Ευαγγελισμό

Πληθαίνουν τα περιστατικά αυθαιρεσίας στα δημόσια νοσοκομεία, αυτή τη φορά με την… αναζήτηση γιατρού, μέσω της αστυνομίας…

Όπως κατήγγηλε το Σωματείο εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, συγγενής ασθενούς – ανώτατη δικαστής, όπως η ίδια ανέφερε – αναζητούσε τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό του Ε’ Παθολογικού Τμήματος.

Τη στιγμή εκείνη ο γιατρός ενημέρωνε τη βάρδια της επόμενης μέρας (παράδοση – παραλαβή).

Θεωρώντας η συγγενής ότι ο γιατρός είχε εγκαταλείψει το Νοσοκομείο, κάλεσε δύο αστυνομικούς να «ψάξουν» τον γιατρό.

Φυσικά, ο γιατρός ήταν στη θέση του, όπως ήδη προαναφέρθηκε.
Οι εκπρόσωποι του ΣΕΝΕ υπογράμμισαν, ότι ο εν λόγω γιατρός όλη την προηγούμενη μέρα βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της ασθενούς, λόγω της βαρύτητας του προβλήματος της υγείας της.

Καθώς ο γιατρός βρισκόταν στη θέση του, οι αστυνομικοί αποχώρησαν, όμως, το ΣΕΝΕ υπογραμμίζει πως δεν παύει το θέμα αυτό να εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς, όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και διαδικασίες για τυχόν παράπονα ή ερωτήματα.

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ανάλογες καταστάσεις έχουμε δει και στο παρελθόν (πχ. ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό όταν διαμαρτυρηθήκαμε για τα εγκαίνια νέων χειρουργείων χωρίς να έχει έρθει νέο προσωπικό, ή μεταφορά με χειροπέδες εφημερεύουσας γιατρού από το Αττικό στο αυτόφωρο της Ευελπίδων επειδή ασθενής μπήκε σε ράντζο κ.ά.) αλλά και μόλις προχθές με τον αστυνομικό αυταρχισμό & την απειλή σύλληψης της εφημερεύουσας Ψυχιάτρου -προέδρου της ΟΕΝΓΕ στο Θριάσιο, όταν ζήτησε το αυτονόητο να μην οπλοφορούν ανάμεσα σε ψυχιατρικούς ασθενείς.

Όλα, παλιότερα και νέα περιστατικά αυταρχισμού, προφανώς θέτουν προ των ευθυνών τους την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία, καταλήγει ο ΣΕΝΕ.

Ευαγγελισμόςαστυνομία