Νέο σκεύασμα από την DEMO ABEE με συνδυασμό δουταστερίδης – ταμσουλοσίνης

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ, διευρύνει το ήδη εκτεταμένο νοσοκομειακό της χαρτοφυλάκιο, αναπτύσσοντας σημαντικό αριθμό ενέσιμων φαρμακευτικών προϊόντων. Ενισχύει την παρουσία της στην αγορά εκτός νοσοκομείου με νέες, από του στόματος χορηγούμενες θεραπείες, ενώ επεκτείνεται και στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων, επιλέγοντας σκευάσματα υψηλών προδιαγραφών και κλινικώς πιστοποιημένα.

Η Βιομηχανία Φαρμάκων  DΕΜΟ ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο ενίσχυσης του προϊοντικού χαρτοφυλακίου με νέες δραστικές στην αγορά εκτός νοσοκομείου, πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο σκεύασμα ZYTODUR (δουταστερίδη 0,5 mg / ταμσουλοσίνη  0,4 mg ) που λαμβάνεται από του στόματος,  για τη θεραπεία των μέτριων έως σοβαρών συμπτωμάτων καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (ΚΥΠ) και τη μείωση του κινδύνου οξείας επίσχεσης ούρων και χειρουργικής επέμβασης σε ασθενείς με μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα ΚΥΠ.

Το ZYTODUR προορίζεται για τη θεραπεία ανδρών που εμφανίζουν καλοήθη, δηλαδή μη καρκινικής φύσεως, διόγκωση του προστατικού αδένα, η οποία προκαλείται από την υπερβολική παραγωγή της ορμόνης  διϋδροτεστοστερόνη. Η διόγκωση του προστάτη μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα από το ουροποιητικό, όπως δυσκολία στην ούρηση και τάση για συχνή ούρηση. Μπορεί επίσης να προκαλέσει βραδύτερη και αδύναμη ροή ούρων. Εάν η κατάσταση δεν αντιμετωπισθεί, υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί τελείως η ροή των ούρων (οξεία επίσχεση ούρων). Αυτό απαιτεί άμεση ιατρική αντιμετώπιση. Σε μερικές περιπτώσεις είναι απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση, για την αφαίρεση ή τη μείωση του μεγέθους του προστατικού αδένα.

Το ZYTODUR είναι συνδυασμός δύο διαφορετικών δραστικών ουσιών, της δουταστερίδης και της ταμσουλοσίνης. Η δουταστερίδη ανήκει στους αναστολείς της 5-α αναγωγάσης και δρα μειώνοντας την παραγωγή της διϋδροτεστοστερόνης, βοηθώντας έτσι στη συρρίκνωση του προστάτη και την ελάττωση του κινδύνου οξείας επίσχεσης των ούρων. Η ταμσουλοσίνη ανήκει στους α-αδρενεργικούς αποκλειστές και δρα χαλαρώνοντας τους μυς του προστάτη αλλά και της ουρήθρας διευκολύνοντας έτσι την ούρηση και βελτιώνοντας τα συμπτώματα κατακράτησης και διούρησης.

DEMODEMO ABEE