Νίκος Χαρδαλιάς: Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς

Στην καθημερινή του ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι τα αποτελέσματα των μέτρων κατά της πανδημίας του κοροναϊού που έχει πάρει η κυβέρνηση εξελίσσονται θετικά και αυτό μας επιτρέπει σήμερα να μιλάμε για σταδιακή άρση των περιορισμών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι τα μέτρα ισχύουν μέχρι 4 Μάιου και ζήτησε από τους πολίτες να τα τηρήσουν ευλαβικά και το τριήμερο της Πρωτομαγίας: « Εάν βγούμε από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή. Η έξοδος από το σπίτι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους», είπε χαρακτηριστικά.

Η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου 2020.

Για τους μουσουλμάνους θύμισε την ΚΥΑ που υπάρχει για όλα τα δόγματα και τις θρησκείες λόγω του Ραμαζανιού, τονίζοντας ότι όλοι οι τόποι λατρείας θα παραμείνουν κλειστοί.

Επισήμανε ότι θα γίνονται τελετές κεκλεισμένων των θυρών αποκλειστικά από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό που δεν υπερβαίνει τα 4 πρόσωπα.

Για την κλινική “Ταξιάρχαι” ανέφερε ότι από την διαδικασία ιχνηλάτησης σε σύνολο 124 επαφής έχουν τεθεί σε καραντίνα από τα 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ σε κατ’ οίκον περιορισμό 39 γιατροί της κλινικής.

Όλα τα τεστ από την κλινική Κασταλία είναι αρνητικά, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι κάθε φορά που υπάρχει ένδειξη αμέλειας η δουλειά της Πολιτικής Προστασίας είναι να αποτρέψει την εξάπλωση της διασποράς. Από χθες γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ιχνηλάτησης για να στεγανοποιήσουμε τον κύκλο των επαφών. Σε κάθε περίπτωση τα πρωτόκολλα που διαθέτουμε έχουν εφαρμοσθεί στο ακέραιο.

Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας, τόνισε για άλλη μία φορά ο κ.Χαρδαλιάς.

Πηγή: economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

γονείςΝίκος Χαρδαλιάςάδεια ειδικού σκοπούραμαζάνι