«Ο αγώνας της FairLife για την υγεία των πνευμόνων συνεχίζεται δυναμικά. Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι ανίκητος!»

O διακεκριμένος ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης είναι ο νέος FairLife Ambassador και αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού για την υγεία των πνευμόνων, την επαφή με τη φύση, την άθληση και την υγιεινή ζωή, διαδίδοντας τα μηνύματα του φορέα για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα.

 

Η «FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, στηρίζει ενεργά την πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και εν γένει την προαγωγή της υγείας. Για τη Fairlife, οι δράσεις που έχουν σχέση με την υγεία των πνευμόνων και την άσκηση, τον υγιεινό τρόπο ζωής και τη σωστή διατροφή, είναι εξίσου σημαντικές για την υγεία, όπως και η πρόληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Fairlife ενώνει τη φωνή της με τον κορυφαίο ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση, που γίνεται ο νέος FairLife Ambassador, για να διαδώσει τα μηνύματα του φορέα στο ευρύτερο κοινό.

Ο Νίκος Μαγγίτσης είναι ο πρώτος και μόνος μέχρι σήμερα Έλληνας ορειβάτης που έχει ολοκληρώσει το project exporer’s grand slam με ανάβαση στις «7 summits», επτά από τις πλέον δύσκολες στην κατάκτησή τους κορυφές βουνών του πλανήτη. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία πεζοπορικές αποστολές σε Βόρειο και Νότιο Πόλο.

Ο Νίκος Μαγγίτσης, που πριν από δέκα χρόνια έχασε τον πατέρα του από καρκίνο του πνεύμονα, δηλώνει: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανήκω στην οικογένεια της Fairlife, που στηρίζει τα άτομα με καρκίνο του πνεύμονα. Μου αρέσει να ζω στιγμές που «κόβουν την ανάσα». «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε με τις δράσεις και τις αναβάσεις αυτές στα ψηλά βουνά είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις δυνατά πνευμόνια για να ανέβεις στα βουνά, πρέπει να ανέβεις στα βουνά για να αποκτήσεις δυνατά πνευμόνια». «Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι ανίκητος, μπορούμε να τον νικήσουμε, με έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία».

 

Η Κορίνα Πατέλη Bell, πρόεδρος της FairLife LCC, δήλωσε: «Στη FairLife θεωρούμε ότι η υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι η απουσία της αρρώστιας ή της αναπηρίας. Η υγεία πρέπει να γίνει καθημερινή πράξη ζωής μέσα από την ήπια άσκηση, τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή, την επαφή με τη φύση, τη χαλάρωση, τον ύπνο, τις υγιείς κοινωνικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα, όπως πρότεινε πρώτος ο Ασκληπιός και οι ιατροί στην αρχαιότητα. Στο πλαίσιο των παραπάνω, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συστράτευσή μας με τον Νίκο Μαγγίτση, έναν κορυφαίο Έλληνα ορειβάτη, με ιδιαίτερη αγάπη για το βουνό, τη φύση και τον ίδιο τον άνθρωπο».

 

Η FairLife LCC ευχαριστεί θερμά τον Νίκο Μαγγίτση για την ευγενική παραχώρηση του video για τους σκοπούς του φορέα.

 

Δείτε περισσότερα στο video του YouTube που ακολουθεί:

Video Νίκου Μαγγίτση

 

 

Λίγα λόγια για τον Νίκο Μαγγίτση:

Ο Νίκος Μαγγίτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγριά Μαγνησίας όπου και συνεχίζει να εργάζεται και να δραστηριοποιείται στις υπαίθριες δραστηριότητες. Είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και αθλητισμού με μεταπτυχιακές σπουδές στην αναψυχή με διπλωματική διατριβή “χρόνος αντίδρασης στο μεγάλο υψόμετρο”. Έχει οργανώσει και υλοποιήσει περισσότερες από 50 ορειβατικές αλλά και αποστολές αθλητικής επιβίωσης σε όλο τον πλανήτη. Τον Μάρτιο του 2008 ο Νίκος γίνεται ο πρώτος  Έλληνας που ολοκληρώνει το project exporer’s grand slam με ανάβαση στα «7 summits» και με πεζοπορικές αποστολές σε Βόρειο και Νότιο Πόλο. Ακόμη και σήμερα ο Νίκος είναι ο μοναδικός Έλληνας που βρίσκεται σε αυτή την παγκόσμια λίστα. Είναι προπονητής αναρρίχησης, συνοδεύει Έλληνες και ξένους ορειβάτες σε πεζοπορικές διαδρομές σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε αναβάσεις στις ψηλότερες κορφές όλου του πλανήτη μας.

 

«FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα»

Η «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός στην Ελλάδα – μέλος των ΕΛΛΟΚLUCEELF ,GLCC και IASLC – που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο πνεύμονα και δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Bell* 57 ετών που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.

Η αποστολή της FAIRLIFE L.C.C. είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.

*Ο Simon Βell, Average Adjuster, δραστηριοποιήθηκε στην Ελλάδα για σχεδόν 4 δεκαετίες, με αφοσίωση στο χώρο της ναυτιλίας, με τελευταίο σταθμό την εταιρεία «FairSeas Average Adjusters», της οποίας ήταν συνιδρυτής και μέτοχος.

Νίκος ΜαγγίτσηςFairLife