Ο ΕΟΠΥΥ, το φαρμακείο στου Ρέντη και οι … ψαροκασέλες

 

Επείγουσα έγκριση δαπάνης της τάξης των 2.000 ευρώ περίπου για … ψαροκασέλες, ενέκρινε η υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ στον Πειραιά, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του φαρμακείου του Οργανισμού στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Πρόκειται για το κεντρικό φαρμακείο του Οργανισμού και ένα από τα φαρμακεία στα οποία διακινούνται τα ακριβά φάρμακα για τις σοβαρές παθήσεις.

Η αρμόδια διεύθυνση λοιπόν, έκρινε αναγκαία την προμήθεια 859 ιχθυοκιβωτίων, γνωστά σε όλους μας και ως ψαροκασέλες, προφανώς για την αποθήκευση διαφόρων αντικειμένων.

Στη σχετική απόφαση επισημαίνεται ότι η προκαλούμενη δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑΕ 1899 του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, εστάλη μάλιστα και το επιτροπικό ένταλμα, δηλαδή εγκρίθηκε ήδη από επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου η σχετική προμήθεια.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τη δεύτερη απόφαση που χρειάστηκε για την προμήθεια αυτή, στο σχετικό λογαριασμό, απομένουν άλλα 20.279,63 ευρώ για το 2019.

Προφανώς οι ψαροκασέλες δεν θα χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση φαρμάκων, γιατί τα περισσότερα από τα ακριβά φάρμακα που οι ασθενείς αναγκάζονται να προμηθευτούν μέσω των συγκεκριμένων φαρμακείων, με κόστος την απίστευτη ταλαιπωρία, ορθοστασία και αναμονή, είναι πολύ ευαίσθητα, και χρειάζονται φύλαξη σε ψυγείο σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες και προστατευμένο περιβάλλον…

Περιμένουμε να δούμε την … εικαστική παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ με τις ψαροκασέλες και την εναλλακτική καλλιτεχνική πρόταση για αποθηκευτικές λύσεις…

ΕΟΠΥΥφάρμακα