O Γεώργιος Τουσίμης νέος Γενικός Διευθυντής της Amgen Hellas

Νέος γενικός διευθυντής της Amgen αναλαμβάνει από την 1η Ιουνίου ο Γεώργιος Τουσίμης.

Ο κ. Τουσίμης, είχε διατελέσει ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στους τομείς πωλήσεων και μάρκετινγκ της Αmgen Hellas από το 2016, και τώρα, προάγεται στη θέση του Γενικού Διευθυντή με αρμοδιότητες που καλύπτουν την Ελλάδα και την Κύπρο.

Με αφορμή την επικείμενη ανάληψη των νέων αρμοδιοτήτων του ο κ. Τουσίμης δήλωσε:

“Με μεγάλη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω τη Γενική Διεύθυνση της Amgen Hellas σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον τομέα της Yγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η τοποθέτηση ενός Έλληνα Γενικού Διευθυντή στην εταιρία μας υποδηλώνει και ενισχύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη που δείχνει εδώ και χρόνια στη χώρα μας η Amgen, μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως. Πρωταρχικό μου μέλημα, στο νέο μου ρόλο, είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των Ελλήνων και Κυπρίων ασθενών στις καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις της Amgen, που τόσο πολύ χρειάζεται η κοινωνία, μέσα από ένα βιώσιμο σύστημα υγείας”.

Βιογραφικό

Ο κ. Τουσίμης διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στο φαρμακευτικό κλάδο, έχοντας διατελέσει ανώτερο στέλεχος σε μεγάλες εταιρίες του χώρου σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα όπως στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στη διασφάλιση ποιότητας και στην εταιρική συμμόρφωση, με περιοχές ευθύνης την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι Χημικός Μηχανικός με πτυχίο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και επιπλέον σπουδές στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Aachen στη Γερμανία, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Athens Laboratory of order cialis uk Business Administration (ALBA).

Η Amgen

Η Amgen, εστιάζεται στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη, την παραγωγή και διάθεση καινοτόμων θεραπειών για σοβαρές ασθένειες. Με γνώμονα τη χρήση εργαλείων όπως η προηγμένη ανθρώπινη γενετική, στοχεύει στη διαλεύκανση της πολυπλοκότητας της νόσου και την κατανόηση των βασικών αρχών της ανθρώπινης βιολογίας.

Επικεντρώνεται σε θεραπευτικές περιοχές όπου εντοπίζεται ακάλυπτη ιατρική ανάγκη, αξιοποιώντας την πολύχρονη εξειδίκευση και βαθιά γνώση στη παραγωγή βιολογικών φαρμάκων προς όφελος της βελτίωσης της ζωής των ασθενών. Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας και της έρευνας από το 1980, αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, με θεραπείες που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα από τα πιο πρωτοποριακά χαρτοφυλάκια νέων μορίων στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία με δυναμική να οδηγήσουν σε νέες, επαναστατικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στην μελλοντική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Στην Ελλάδα, η Amgen ξεκίνησε τη δραστηριότητά της τον Ιανουάριο του 2007. Πλήρως εναρμονισμένη με το όραμα και βαδίζοντας στο μονοπάτι της μητρικής εταιρείας σεβόμενη τους κανόνες δεοντολογίας, έχει επιτύχει να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο της, στους τομείς της ογκολογίας, αιματολογίας, της νεφρολογίας, των οστικών παθήσεων και των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η Amgen Hellas δίνει μεγάλη έμφαση στην διεξαγωγή κλινικών μελετών στην Ελλάδα – κυρίως μεγάλων διεθνών πολυκεντρικών μελετών – διασφαλίζοντας την πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες υπό ανάπτυξη θεραπείες και συμβάλλοντας σημαντικά στην ελληνική οικονομία.

Amgenνέος γενικός διευθυντής