Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοινώνει ότι η Δρ. Μάντι Κοέν θα ηγηθεί του CDC

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να διορίσει τη Δρ Μάντι Κοέν να ηγηθεί των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.  Η Δρ. Mandy Cohen διαδέχεται τη Δρ Ροσέλ Γουαλένσκι στον κρίσιμο ρόλο της δημόσιας υγείας καθώς ο οργανισμός αντιμετωπίζει προκλήσεις στον απόηχο του η πανδημία.

«H Δρ. Mandy Cohen είναι ένας από τους κορυφαίους γιατρούς και ηγέτες στον τομέα της υγείας του έθνους με εμπειρία στην ηγεσία μεγάλων και περίπλοκων οργανισμών και με αποδεδειγμένο ιστορικό που προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια των Αμερικανών», είπε ο Μπάιντεν σε δήλωση που κοινοποιήθηκε πρώτα στο CNN.

Η Cohen  η οποία σύντομα θα αποχωρήσει από έναν ρόλο στον ιδιωτικό τομέα , υπηρέτησε στο παρελθόν ως γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Βόρειας Καρολίνας, όπου επέβλεπε την ανταπόκριση της πολιτείας στην πανδημία Covid-19 κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Τραμπ και Μπάιντεν, καθώς και επέβλεψε μια σημαντική μετάβαση για το πρόγραμμα Medicaid της πολιτείας. Προηγουμένως ήταν διευθύνουσα σύμβουλος λειτουργίας και επικεφαλής προσωπικού στα Cents for Medicare and Medicaid Services (CMS), όπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή των ανταλλαγών ασφάλισης υγείας του Affordable Care Act, συνεργαζόμενη στενά με τον πλέον επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Jeff Zients.

H Cohen θα ξεκινήσει τον νέο της ρόλο τον επόμενο μήνα.

cdcbiden