Οδική ασφάλεια – Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί όταν βρέχει

Τα πρωτοβρόχια έχουν ξεκινήσει και πολλές φορές φέρνουν πολλά χιλιοστά βροχής, που «οδηγούν» σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Όμως αυτές οι καιρικές συνθήκες δεν περιορίζουν τις μετακινήσεις των οδηγών που στην καθημερινή τους οδήγηση θα συναντήσουν πολλές «παγίδες», ως αποτέλεσμα μιας βροχής. Ετσι είναι απαραίτητο να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για να φθάσουν στον τελικό τους προορισμό με ασφάλεια.

Ο οδηγός σε ημέρες με ακραία καιρικά φαινόμενα οφείλει να χρησιμοποιεί τον δρόμο που ξέρει καλύτερα, έτσι ώστε να γνωρίζει την διαδρομή και τις ιδιαιτερότητές της. Μπορεί στην πόλη οι έντονες καιρικές συνθήκες να μην προκαλούν μεγάλο πρόβλημα, όμως οι επαρχιακοί δρόμοι είναι απρόβλεπτοι και χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Μια ιρλανδική διάβαση σε μέρες χωρίς βροχή μπορεί να δίνει λύσεις και να μειώνει την απόσταση από ένα χωριό σε άλλο, όμως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η χαμηλή ταχύτητα σε συνθήκες βροχής είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο οδηγός, κυρίως αν τα ελαστικά του βρίσκονται προς το τέλος της ζωής τους. …  Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου στο Αυτοκίνηση-Economico.gr 

ασφαλής οδήγηση