Οι 10 καλύτερες τροφές για υγιή μαλλιά

Σολομός για λάμψη

Ψάρια όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και το σκουμπρί είναι γεμάτα με υγιή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει αυτά τα υγιή λίπη, επομένως πρέπει να τα λαμβάνετε από τροφές ή συμπληρώματα. Σας βοηθούν να προστατεύσετε από ασθένειες, αλλά το σώμα σας τα χρειάζεται επίσης για να μεγαλώσουν τα μαλλιά και να τα διατηρήσουν λαμπερά και γεμάτα.

Γιαούρτι

Είναι γεμάτο με πρωτεΐνη,  έχει ένα συστατικό που βοηθά στη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και στην ανάπτυξη των μαλλιών. Ονομάζεται βιταμίνη Β5 (γνωστή ως παντοθενικό οξύ) και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην αραίωση και την απώλεια μαλλιών. Μπορεί να αναγνωρίσετε το παντοθενικό οξύ ως συστατικό στις ετικέτες των προϊόντων περιποίησης μαλλιών και δέρματος.

Σπανάκι για να καταπολεμήσει τα εύθραυστα μαλλιά

Όπως τόσα πολλά σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το σπανάκι είναι γεμάτο καταπληκτικά θρεπτικά συστατικά. Έχει τόνους βιταμίνης Α, συν σίδηρο, βήτα καροτίνη, φυλλικό οξύ και βιταμίνη C. Αυτά συνεργάζονται για ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής και χαίτη. Διατηρούν τα μαλλιά σας ενυδατωμένα για να μην σπάνε. Θέλετε να το ανακατέψετε λίγο; Το Kale είναι μια άλλη εξαιρετική πράσινη επιλογή.

Γκουάβα για αποφυγή σπασίματος

Αυτό το τροπικό φρούτο περιέχει βιταμίνη C. Προστατεύει τα μαλλιά σας από το σπάσιμο. Ένα φλιτζάνι γκουάβα έχει 377 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C. Αυτό είναι περισσότερο από τέσσερις φορές την ελάχιστη ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα.

Δημητριακά ενισχυμένα με σίδηρο για την πρόληψη της απώλειας

Η λήψη πολύ λίγου σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Αλλά μπορείτε να βρείτε αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό σε εμπλουτισμένα δημητριακά, δημητριακά και ζυμαρικά, καθώς και σε σόγια και φακές. Το βοδινό κρέας, ειδικά τα κρέατα οργάνων όπως το συκώτι, έχουν πολλά από αυτό. Τα οστρακοειδή και τα σκούρα φυλλώδη χόρτα κάνουν επίσης.

Άπαχα πουλερικά για πάχος

Όταν δεν λαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη, η τριχοφυΐα «ξεκουράζεται». Δεδομένου ότι σταματά και οι μεγαλύτερες τρίχες πέφτουν, μπορεί να έχετε απώλεια μαλλιών. Για να πάρετε πρωτεΐνη από το κρέας, επιλέξτε άπαχες επιλογές όπως το κοτόπουλο ή η γαλοπούλα, που έχουν λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από πηγές όπως το μοσχάρι και το χοιρινό.

Γλυκοπατάτες για την καταπολέμηση της θαμπάδας

Έχετε ξηρά μαλλιά που έχουν χάσει τη λάμψη τους; Οι γλυκοπατάτες είναι γεμάτες με ένα καλό για εσάς αντιοξειδωτικό που ονομάζεται βήτα καροτίνη. Το σώμα σας μετατρέπει τη βήτα καροτίνη σε βιταμίνη Α. Αυτό βοηθά στην προστασία από τα ξηρά, θαμπά μαλλιά. Ενθαρρύνει επίσης τους αδένες στο τριχωτό της κεφαλής σας να παράγουν ένα λιπαρό υγρό που ονομάζεται σμήγμα που εμποδίζει τα μαλλιά να στεγνώσουν. Μπορείτε επίσης να βρείτε βήτα καροτίνη σε άλλα πορτοκαλί λαχανικά όπως τα καρότα, η κολοκύθα, το πεπόνι και το μάνγκο.

Κανέλα για την κυκλοφορία

Πασπαλίστε αυτό το μπαχαρικό στο πλιγούρι βρώμης, το τοστ και στον καφέ σας. Βοηθά στη ροή του αίματος, που ονομάζεται επίσης κυκλοφορία. Αυτό είναι που φέρνει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους θύλακες των μαλλιών σας.

Αυγά για την ανάπτυξη

Οι βάσεις πρωτεΐνης και σιδήρου σας καλύπτονται όταν τρώτε αυγά. Είναι πλούσια σε μια βιταμίνη Β που ονομάζεται βιοτίνη που βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών. Η έλλειψη επαρκούς ποσότητας αυτής της βιταμίνης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Η βιοτίνη βοηθά επίσης στην ενίσχυση των εύθραυστων νυχιών.

Στρείδια για πλούσια μαλλιά

Αυτά είναι πλούσια σε ψευδάργυρο. Όταν δεν έχετε αρκετό από αυτό το μέταλλο στη διατροφή σας, μπορεί να έχετε απώλεια μαλλιών — ακόμα και στις βλεφαρίδες σας. Τα κύτταρα που χτίζουν τα μαλλιά βασίζονται στον ψευδάργυρο για να τα βοηθήσουν να εργαστούν σκληρά. Μπορείτε επίσης να βρείτε αυτό το ορυκτό σε βόειο κρέας, καβούρι, αστακό και ενισχυμένα δημητριακά.