Oι 10 πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής

Η πλαστική χειρουργική αυξάνεται σε δημοτικότητα κάθε χρόνο, με σχεδόν 18 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις να πραγματοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ετησίως.  Οι γυναίκες δεν είναι οι μόνοι άνθρωποι που προχωρούν σε αισθητική χειρουργική. Οι άνδρες συμβάλλουν  επίσης στην αύξηση του αριθμού πλαστικών επεμβάσεων.

Αυτές είναι οι 10 πιο κοινές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής:

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι μια χειρουργική διαδικασία που απορροφά λίπος από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος για να προσφέρει μια πιο λεπτή και καλλίγραμμη σιλουέτα.

Αύξηση στήθους

Η χειρουργική μεγέθυνση του γυναικείου στήθους έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής με περισσότερες από 300.000 επεμβάσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Αμερική.

Η χειρουργική επέμβαση γίνεται για πολλούς λόγους, για τη μεγέθυνση και των δύο μαστών, την αντικατάσταση ενός μαστού που απουσιάζει ή για να γίνουν ίσοι σε μέγεθος ασύμμετροι μαστοί. Άλλες γυναίκες επιλέγουν τη χειρουργική επέμβαση όταν το στήθος τους δεν αναπτύσσεται κατά την εφηβεία, μια κατάσταση που ονομάζεται συγγενής μικρομαστία.

Βλεφαροπλαστική

Η επέμβαση αλλαγής σχήματος βλεφάρων μπορεί να γίνει για αισθητικούς λόγους ή για βελτίωση της όρασης σε ασθενείς όπου τα βλέφαρα εμποδίζουν την όραση. Το πολύ δέρμα ή η χαλάρωση του δέρματος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην όραση και να συμβάλει στην εμφάνιση γήρανσης.

Κοιλιοπλαστική

Κοινώς γνωστή ως κοιλιοπλαστική ή ανύψωση κάτω μέρους του σώματος, η κοιλιοπλαστική αφαιρεί το υπερβολικό δέρμα από την κοιλιακή περιοχή και συσφίγγει το δέρμα που παραμένει. Αυτή η χειρουργική επέμβαση εκτελείται συχνά σε άτομα που έχουν περίσσεια δέρματος μετά την εγκυμοσύνη ή μετά από σημαντική απώλεια βάρους μετά από βαριατρική χειρουργική επέμβαση.

Μείωση στήθους

Η επέμβαση μείωσης στήθους μιας γυναίκας είναι μια από τις λίγες πλαστικές επεμβάσεις που η ασφαλιστική εταιρία συχνά αποζημιώνει, καθώς τα οφέλη ξεπερνούν πολύ τη βελτιωμένη εμφάνιση. Οι γυναίκες με πολύ βαρύ ή υπερβολικά μεγάλο στήθος συχνά δυσκολεύονται να βρουν ρούχα που να τους ταιριάζουν, παρουσιάζουν χρόνιο πόνο στην πλάτη, πόνο στον αυχένα, χρόνια εξανθήματα και κακή στάση του σώματος.

Ρινοπλαστική

Μια επέμβαση στη μύτη, ή ρινοπλαστική, αλλάζει το σχήμα της μύτης, φέρνοντάς την σε ισορροπία με το υπόλοιπο πρόσωπο. Ο χειρουργός μπορεί να μειώσει το συνολικό μέγεθος της μύτης ή να βελτιώσει τις περιοχές της μύτης για μια πιο ευχάριστη εμφάνιση.

Λίφτινγκ

Η ρυτιδεκτομή ή λίφτινγκ προσώπου είναι μια χειρουργική λύση για τις ρυτίδες και τη χαλάρωση που συνοδεύουν τη γήρανση. Ένα λίφτινγκ προσώπου συσφίγγει το δέρμα του προσώπου για να δώσει μια πιο νεανική όψη τραβώντας απαλά το δέρμα πιο σφιχτό, εξομαλύνοντας τις βαθιές γραμμές και ελαχιστοποιώντας τη χαλάρωση.  Το λίφτινγκ συχνά συνδυάζεται με μια άλλη διαδικασία, ανόρθωση μετώπου, διαμόρφωση βλεφάρων ή πίλινγκ δέρματος, για την ενίσχυση της νεανικής εμφάνισης του ασθενούς.

Ανόρθωση στήθους

Μια θεραπεία για χαλάρωση ή κακοσχηματισμένο στήθος, η ανόρθωση στήθους επανατοποθετεί το στήθος για πιο έντονη εμφάνιση. Ένας τυπικός ασθενής θα υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία μετά από σημαντική απώλεια βάρους ή η εγκυμοσύνη αφήνει τους μαστούς να φαίνονται ξεφουσκωμένοι.

Ανύψωση Μετώπου

Παρόμοια με το λίφτινγκ προσώπου, ένα λίφτινγκ μετώπου τραβά το δέρμα του μετώπου για να αφαιρέσει τις ρυτίδες και τις λείες πτυχές. Αυτό διορθώνει τα πεσμένα φρύδια, τα βλέφαρα με «κουκούλα», τα αυλάκια του μετώπου και τις γραμμές του συνοφρυώματος.  Τα φρύδια είναι επίσης ανυψωμένα για μια πιο νεανική εμφάνιση.

Θεραπεία Γυναικομαστίας

Η χειρουργική επέμβαση για τη μείωση των υπερβολικών ποσοτήτων ιστού και λίπους του ανδρικού μαστού, μια κατάσταση γνωστή ως γυναικομαστία, είναι μια μόνιμη θεραπεία για τους περισσότερους άνδρες, εφόσον η αυξημένη ποσότητα ιστού οφείλεται στη γενετική του ατόμου. Ωστόσο, η πλειοψηφία των ανδρών δεν χρειάζεται θεραπεία.

Οι άνδρες με πολύ μεγάλο στήθος μπορεί να χρειαστούν μια μεγαλύτερη χειρουργική επέμβαση με μια πρόσθετη διαδικασία για τη μείωση της περίσσειας δέρματος. Διαφορετικά μπορεί να είναι αισθητή η χαλάρωση του δέρματος.

 

βλεφαροπλαστικήΚοιλιοπλαστικήΜείωση στήθουςλίφτινγκ προσώπουλίφτινγκ μηρώνρινοπλαστικήλιποαναρρόφησηπλαστική χειρουργική