Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου-Εκδήλωση για το κοινό στις 15/5

Σημαντικό πρόβλημα υγείας παγκοσμίως προβλέπεται ότι θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια τα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΝΦΕ). Στη χώρα μας εκτιμάται ότι περισσότερα από 30.000 άτομα ζουν με Ελκώδη Κολίτιδα ή Νόσο Crohn, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ (19η Μαΐου), η Ελληνική Ομάδα Μελέτης των Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου (ΕΟΜΙΦΝΕ) και ο Σύλλογος Ατόμων με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, διοργανώνουν εκδήλωση για το κοινό τη Δευτέρα, 15 Μαΐου, ώρα 20.00, με στόχο την ενημέρωση και συζήτηση για τις νεότερες εξελίξεις που αφορούν στα νοσήματα αυτά.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στους κήπους της Γενναδείου Βιβλιοθήκης (Αναπήρων Πολέμου 9, Κολωνάκι). Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι «Μαθαίνω να ζω με ΙΦΝΕ», καθώς στοχεύει στο να αναδείξει πως, παρά το γεγονός ότι τα ΙΦΝΕ είναι χρόνιες παθήσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα των ασθενών, η πλειοψηφία των ατόμων με ΙΦΝΕ μπορούν σήμερα να ζουν μια φυσιολογική ζωή. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η διαρκής ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών από τους γιατρούς και το σύστημα υγείας. Με αυτήν την προοπτική, στις 15 Μαΐου, ασθενείς και γιατροί θα συναντηθούν και θα ανταλλάξουν απόψεις για αυτά τα νοσήματα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει εισηγήσεις από μέλη των ΔΣ της ΕΟΜΙΦΝΕ και του Συλλόγου Ατόμων με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις ασθενών και απαντήσεις γιατρών με εξειδίκευση στα ΙΦΝΕ.

ΙΦΝΕ