Παραιτήθηκαν και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Υγείας

Την παραίτησή τους από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Υγείας και Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας υπέβαλαν οι κ.κ. Γιώργος Γιαννόπουλος και Γιάννης Μπασκόζος, αντίστοιχα, στον νέο υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Γιαννόπουλος στη διάρκεια της θητείας του ασχολήθηκε κυρίως με τον τομέα του φαρμάκου, συγκρότησε την Επιτροπή Παρακολούθησης Φαρμακευτικής Δαπάνης και πρότεινε σειρά μέτρων για τη ρύθμιση της φαρμακευτικής πολιτικής, τα οποία έγιναν αποδεκτά και θεσμοθετήθηκαν.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπασκόζος στην επιστολή παραίτησής του, παραθέτει τα πεπραγμένα 4,5 ετών, μεταξύ των οποίων το νομοθετικό πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, μέτρα για προστασία της δημόσιας υγείας από επιδημίες, αλλά και αύξησης του εμβολιασμού στους υγειονομικούς,  υγειονομική κάλυψη των προσφύγων-μεταναστών με ταυτόχρονη αποτελεσματική προστασία της Δημόσιας Υγείας, αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της χώρας στα ζητήματα Υγείας και στους διεθνείς οργανισμούς, η εκπόνηση των εθνικών σχεδίων δράσης για την ηπατίτιδα C, τον HIV/AIDS για τη μικροβιακή αντοχή, καθώς και συνολικό σχέδιο για τη Δημόσια Υγεία για την επόμενη τετραετία.

Γιάννης ΜπασκόζοςΓιώργος ΓιαννόπουλοςΠαραίτηση