Παράνομη η παρέμβαση του υπουργού στα εσωτερικά του ΠΙΣ

 

Παρέμβαση του Υπουργού Υγείας στα εσωτερικά του ΠΙΣ καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με την Υπουργική απόφαση Γ5α/Γ.Π.οικ.32382/25-4-2019.

Η διοίκηση του ΙΣΘ σημειώνει ότι σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία, ο Υπουργός επικυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΠΙΣ. Και επισημαίνει ότι η μη επικύρωση του αποτελέσματος με ταυτόχρονη ακύρωση του, είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του, και εμπίπτει στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων.

Προσθέτει ότι “η παύση, δε, του νόμιμα εκλεγμένου συμβουλίου με ποσοστό πλειοψηφίας 62% είναι επίσης πέρα των αρμοδιοτήτων του και άκρως αντιδημοκρατική. Η δε απόφαση για διενέργεια νέων εκλογών με υπεύθυνο το Δ.Σ. του οποίου η θητεία έχει λήξει, ξεπερνά κάθε όριο”.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας και η γ.γ. Μαρία Χατζηδημητρίου, επισημαίνουν: “Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η ανωτέρω απόφαση είναι εκτός των νόμιμων αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας και εν τέλει παράνομη.

Ο χρόνος ανακοίνωσης της (Μ. Πέμπτη μεσημέρι) και η χρονική περίοδος όπου τα προβλήματα των γιατρών έχουν χτυπήσει κόκκινο, η οποία τυγχάνει να είναι και προεκλογική, δημιουργεί υποψίες για τα βαθύτερα κίνητρα αυτής της απόφασης.

Ζητούμε από τον Υπουργό Υγείας την άμεση ανάκληση της Υπουργικής απόφασης ώστε να επανέλθει η ομαλότητα του ΠΙΣ.

Εάν αυτό δεν γίνει, ο ΙΣΘ θα ζητήσει αρμοδίως την ακύρωση της“.

εκλογέςΠΙΣΙΣΘ