Παρέμβαση εισαγγελέα για τα 28 κρούσματα κοροναϊού στην κλινική στο Περιστέρι. Σε καραντίνα η δομή

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Εισαγγελέας ενημερώνεται και για την περίπτωση της δεύτερης ιδιωτικής κλινικής όπου και εκεί αναμένεται να παρέμβει.

Το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα, για τα τεστ.

Τα αποτελέσματα μετά την διαδικασία της ιχνηλάτησης ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τον εξωτερικό ασθενή, έδειξαν ότι δεκάδες ασθενείς και μέλη του υγειονομικού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ασθενής επισκεπτόταν συχνά την κλινική προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως ήταν εμπύρετος, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Η κατάσταση ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς όπου εντοπίστηκε θετικός και να ενημερωθεί άμεσα η κλινική προκειμένου να αναζητηθούν ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό.

Πηγή: economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Κοροναϊόςκρούσματαεισαγγελέαςκλινικήπεριστέρι