Πέντε εύκολα και στυλάτα χτενίσματα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού

Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο προσπαθούμε να σκαρφιστούμε τρόπους για να περάσουμε ένα πιο “ανέμελο” καλοκαίρι.

Λεπτά υφάσματα, εσπαντρίγιες, διακριτικό έως καθόλου μακιγιάζ και πολύ νερό είναι τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό.

Μέσα σε αυτά όμως πρέπει να προσθέσουμε και τα χτενίσματα, που θα μας βοηθήσουν τις ζεστές μέρες εύκολα και με στυλ.

Υπάρχουν πέντε συγκεκριμένα χτενίσματα, που μπορείτε να υιοθετήσετε από το γραφείο μέχρι και τις βραδινές σας εμφανίσεις και να είστε απόλυτα κομψές και στιλάτες.

Είναι πανεύκολα και μπορείτε να τα πετύχετε ακόμη κι αν δεν πιάνουν τα χέρια σας.

1. Πλεξούδα

Μπορεί να αποτελεί την πλέον συνηθισμένη επιλογή, αλλά είναι το απόλυτο must χτένισμα για το καλοκαίρι. Και σίγουρα όλες μπορείτε να κάνετε μια. Δε χρειάζεται να είναι τέλεια, αρκεί να είναι επιμελώς ατημέλητη, γιατί έτσι δίνει και την αίσθηση του ανεπιτήδευτου. Μάλιστα, για να πάτε το συγκεκριμένο χτένισμα ένα επίπεδο πιο πάνω, μπορείτε να πλέξετε στα μαλλιά σας ένα μαντήλι.

2. Χαμηλή αλογοουρά

Είναι η πιο κολακευτική για όλες τις γυναίκες επιλογή χτενίσματος, είτε έχετε κοντά είτε μακριά μαλλιά, προτιμήστε τη χαμηλή αλογοουρά. Θα σας βγάλει πραγματικά από το αδιέξοδο και είναι η τέλεια λύση. Μάλιστα, εάν θέλετε να την κάνετε πιο ενδιαφέρουσα, μπορείτε να πάρετε μερικές τούφες και να μπλέξετε μερικές μικρές πλεξούδες. Και για να μη φαίνεται το λαστιχάκι, μπορείτε να πάρετε μια τούφα από το κάτω μέρος και να τη στριφογυρίσετε στο λαστιχάκι στερεώνοντάς την με μια όμορφη φουρκ΄έτα. Τόσο απλό!

3. Ψηλός ατημέλητος κότσος

Είναι το χτένισμα που δε θα σας απογοητεύσει ποτέ.  Ωστόσο, κάθε άλλο παρά πρόχειρο δείχνει, αφού κολακεύει το πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά οποιασδήποτε γυναίκας. Προτιμήστε την επιμελώς ατημέλητη εκδοχή του, που θα σας βγάλει από το δίλημμα του τι χτένισμα να κάνετε. Για να δώσετε περισσότερο ενδιαφέρον σε αυτό το χτένισμα, μπορείτε να τυλίξετε γύρω του ένα μαντήλι σε καλοκαιρινές αποχρώσεις και σίγουρα μη βάλετε λακ στις φύτρες που θα πετάνε.

4. Χαμηλό σινιόν

Εάν έχετε βαρεθεί τις χαμηλές αλογοουρές και θέλετε να πετύχετε κάτι πιο chic, ειδικά εάν είστε καλεσμένες κάπου, αλλά δε σας απομένει καθόλου χρόνος για το κομμωτήριο, τα χαμηλά σινιόν είναι η τέλεια λύση. Θα χρειαστείτε ένα hairspray για δυνατό κράτημα ή κάποιο hair gel για να δουλέψετε πιο εύκολα τα μαλλιά σας και να έχετε καλύτερη σταθερότητα. Χτενίστε, αρχικά, τα μαλλιά σας, πιάστε τα κάτω χαμηλά σε έναν κότσο, στο ύψος του λαιμού, με ένα λαστιχάκι ή πολλά τσιμπιδάκια και στερεώστε με τη λακ όσες φύτρες πετάνε.

Σε αυτό το χτένισμα καλό είναι να έχετε ισιώσει πρώτα τα μαλλιά σας, για να πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

5. Half up

Μια ακόμη αρκετά εύκολη και γρήγορη λύση, για να αντιμετωπίσετε τις ζεστές ημέρες είναι να πιάσετε τα μισά μαλλιά σας πάνω. Μπορείτε, λοιπόν, να χωρίσετε τα μαλλιά σας σε δύο τμήματα και να πιάσετε τα μισά πάνω, στο κέντρο του κεφαλιού σε έναν χαλαρό κότσο, ενώ το άλλο τμήμα θα το αφήσετε κάτω ανέμελο. Ιδανικό είναι να έχετε τα μαλλιά σας ελαφρώς σγουρά και ατημέλητα.

καλοκαίριΕύκολαΣτυλάταΧτενίσματα