Pharmacists for the Future: Τα πρώτα δύο πιστοποιημένα φαρμακεία διεθνώς, του προγράμματος βιωσιμότητας, είναι ελληνικά

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι τα δύο πρώτα φαρμακεία παγκοσμίως που απέκτησαν την πιστοποίηση «Pharmacists for the Future” από τον παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης “Bureau Veritas” είναι του κυρίου Κωνσταντίνου Κακονίκου στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Αττικής και της κυρίας Βαρβάρας Γρατζάκη-Λεμονιά στην περιοχή Σερρών.

Σύμφωνα με τη Bureau Veritas τα κριτήρια αφορούν στον τρόπο με τον οποίο αγοράζονται τα φάρμακα και όλα τα είδη που διατίθενται στο φαρμακείο, στην ευαισθητοποίηση των πελατών σχετικά με την κατανάλωση φαρμάκων και στην πρόληψη, στη διαμόρφωση του χώρου του φαρμακείου, στη μείωση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας, στη μείωση των απορριμμάτων και στη συλλογή των φαρμάκων προς απόρριψη. Με βάση αυτά τα κριτήρια το φαρμακείο αξιολογείται ως βιώσιμο.

Ο Δημήτρης Λεκκάκος, Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης LDB δήλωσε: «Στην L’Oréal Dermatological Beauty πρωτοπορούμε στην υγεία και την ομορφιά με στόχο να προσφέρουμε ουσιαστικές και βιώσιμες δερματολογικές λύσεις για όλους. Με τις μάρκες μας Vichy, La RochePosay, CeraVe και SkinCeuticals, βρισκόμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών υγείας, βοηθώντας τους να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων και να παράσχουν σε όλους πρόσβαση στην υγεία του δέρματος.

Οι φαρμακοποιοί που βρίσκονται στον πυρήνα της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα γνωρίζουν τι σημαίνει βιωσιμότητα και τώρα θέτουν οι ίδιοι τη δέσμευσή τους για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού και τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού τους αντίκτυπου. Θερμά συγχαρητήρια στους δύο πρώτους συνεργάτες μας πρωτοπορούν στην ανάπτυξη των πρωτοβουλιών κατά της κλιματικής αλλαγής».

«Ως ένα φαρμακείο που έχει στόχο τη βελτιστοποίηση των παροχών αλλά και την ευθύνη προς το περιβάλλον, νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά για τη πιστοποίηση που λάβαμε από τη Bureau Veritas και δεσμευόμαστε για συνεχή προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον. Ευχαριστούμε την LOréal που μας κατεύθυνε και μας βοήθησε να δούμε την σημαντικότητα της οικολογικής συμπεριφοράς στο φαρμακείο» δήλωσε η Φαρμακοποιός κυρία Βαρβάρα Λεμονιά ενώ ο Φαρμακοποιός κύριος Κωνσταντίνος Κακονίκος υπερθεμάτισε «Σαν Φαρμακείο δεν φροντίζουμε μόνο την Υγεία. Φροντίζουμε και το περιβάλλον και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και για αυτό!»

L’OREAL Dermatological BeautyPharmacists for the Future