ΠΟΕΔΗΝ: Λίστες αναμονής σαν αυτή στα Χανιά υπάρχουν σε όλη τη χώρα – Τι απαντάει το Νοσοκομείο μετά την παρέμβαση του υπουργού Υγείας

Θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία του δεύτερου τακτικού εξωτερικού γαστρεντερολογικού ιατρείου και τα ραντεβού θα επαναπρογραμματιστούν, αναφέρει σε ανακοίνωση το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι έκλεισε σε γυναίκα ασθενή ραντεβού για το 2022.

“Η νέα Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, έχει ήδη προβεί στην πρόσληψη ενός επικουρικού γαστρεντερολόγου ιατρού και τις επόμενες ημέρες το Τμήμα θα ενισχυθεί με ακόμη έναν ιατρό» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ορθώς ο υπουργός παρενέβη, αλλά η παρέμβασή του και η λήψη άμεσων μέτρων χρειάζεται σε πολλούς τομείς της δημόσιας υγείας, αλλιώς θα μιλάμε μόνο για αποσπασματικές λύσεις που αποτελούν σταγόνες στον ωκεανό” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, υπήρξε προς τον Τύπο η πληροφορία ότι για την καταγγελία που αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει το γύρο του διαδικτύου, πληροφορήθηκε και ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος ζήτησε αμέσως ενημέρωση και εξηγήσεις από όλες τις εμπλεκόμενες υγειονομικές αρχές.

Ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση που αφορά στο νοσοκομείο Χανίων.

Παράλληλα όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το περιστατικό που είδες το φως της δημοσιότητας με το ραντεβού στο γαστρεντερολογικό για το 2022, δεν είναι το μόνο.

Το νοσοκομείο Χανίων υποφέρει από ελλείψεις εδώ και πολλά χρόνια, λένε οι εργαζόμενοι. Στις 31 Οκτωβρίου του 2019, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ ότι είχε δημοσιοποιήσει τις τεράστιες λίστες αναμονής, λόγω έλλειψης γιατρών, και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και στον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας.

“Στις 23 Οκτωβρίου 2019 κατά την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών στελεχών είδαμε τον Υφυπουργό Υγείας κο Κοντοζαμάνη. Μεταξύ των Συνδικαλιστικών Στελεχών ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων ο οποίος κατήγγειλε στον κο Κοντοζαμάνη ότι τα ραντεβού για κολονοσκόπηση και γαστροσκόπηση πάνε σε δύο χρόνια επειδή υπηρετούν δύο μόνιμοι και ένας Επικουρικός γαστρεντερολόγος”, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο πρόεδρος του Σωματείου του νοσοκομείου Χανίων, μάλιστα ανέφερε μεγάλες καθυστερήσεις και σε άλλα ραντεβού όπως επίσης σοβαρά κτηριακά προβλήματα.

Το πρόβλημα μάλιστα με τις λίστες αναμονής επεκτείνεται και σε πολλά ακόμη νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

“Η λίστα αναμονής για τα ραντεβού στα Νοσοκομεία σε σοβαρές διαγνωστικές εξετάσεις είναι πολύμηνη όπως και για χειρουργικές επεμβάσεις (Ερυθρός, Γεννηματά Θεσ/νίκης, Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης, Παπαγεωργίου κ.α.).

Σε άλλα Νοσοκομεία δεν γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις σε τακτικά περιστατικά (Χίος, Άρτα κ.α.) λόγω έλλειψης γιατρών. Η καθυστέρηση στη διάγνωση μπορεί να επιφέρει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία των ασθενών.

Οι ανασφάλιστοι πολίτες σε Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα πληρώνουν το σύνολο του κόστους της εξέτασης και οι ασφαλισμένοι πληρώνουν συμμετοχή το 15% “, καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

ΠΟΕΔΗΝΒασίλης ΚικίλιαςΝοσοκομείο Χανίωνλίστες αναμονής