Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες και τους άνδρες;

Ποια είναι τα συμπτώματα της χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας;

Hσεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες είναι πιο περίπλοκη και πιο εύθραυστη από ό,τι στους άνδρες. Γενικά είναι πιο μεταβλητό και οι γυναίκες μπορεί να βρεθούν πιο εύκολα απενεργοποιημένες, ανάλογα με την ορμονική τους κατάσταση, το πώς νιώθουν για τον εαυτό τους και τους συντρόφους τους και άλλα γεγονότα στη ζωή τους, για να μην πω τίποτα για το στυλ και την τεχνική του έρωτα του συντρόφου.

Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας συνήθως εκδηλώνεται ως έλλειψη ανταπόκρισης στις προτροπές του συντρόφου για σεξουαλική δραστηριότητα. Τα συμπτώματα χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν διαταραχή σεξουαλικής διέγερσης, στυτική δυσλειτουργία, άγχος  που αναστέλλει τη σεξουαλική απόδοση, χαμηλό επίπεδο σεξουαλικού ενδιαφέροντος, επαναλαμβανόμενη έλλειψη επιθυμίας και απουσία σεξουαλικών φαντασιώσεων.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες;

Επειδή η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πολυπαραγοντική και περιλαμβάνει διάφορους συνδυασμούς ψυχικών, σωματικών και κοινωνικών παραγόντων, δεν υπάρχει μια απλή λύση για τη θεραπεία των γυναικών που έχουν χαμηλή σεξουαλική επιθυμία.
Δεν υπάρχει κανένα μαγικό χάπι για την αποκατάσταση της σεξουαλικής επιθυμίας στις γυναίκες, ούτε είναι πιθανό να υπάρχει. Ίσως η πιο αποτελεσματική οδός είναι η εκπαίδευση τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών σχετικά με τον τρόπο διέγερσης των γυναικών. Μια θεραπεία της υποδραστήριας επιθυμίας στις γυναίκες που αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματική χρησιμοποιεί την ενσυνειδητότητα για να συνδέσει τις σωματικές αισθήσεις διέγερσης με την ψυχολογική διέγερση.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία στους άνδρες;

Η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας και η σεξουαλική αναστολή μπορεί να είναι πιο συχνές στις γυναίκες — αλλά αυτά τα προβλήματα δεν είναι άγνωστα στους άνδρες.
Οι άνδρες συχνά εμφανίζουν μειωμένη σεξουαλική ορμή ως απόκριση στη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ . Η στυτική δυσλειτουργία, το άγχος απόδοσης, οι ιατρικές καταστάσεις, τα φάρμακα και το άγχος μπορούν όλα να μειώσουν τη σεξουαλική επιθυμία. 
Ενώ ορισμένοι κλινικοί γιατροί αναφέρουν ότι η υπερβολική χρήση πορνογραφίας από τους άνδρες οδηγεί σε μειωμένη σεξουαλική ορμή μέσα σε μια σχέση, ορισμένες μελέτες δείχνουν ανάμεικτα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα της πορνογραφίας στις σχέσεις και άλλες δεν βρίσκουν καθόλου αρνητικό αντίκτυπο.
Μεταξύ των ανδρών, η πτώση των επιπέδων τεστοστερόνης  μπορεί να επηρεάσει βαθιά τη σεξουαλική επιθυμία και για μερικούς άνδρες, η θεραπεία με τεστοστερόνη μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της επιθυμίας.
Μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους οι άνδρες παρουσιάζουν μειωμένο ενδιαφέρον για το σεξ περιλαμβάνουν: έλλειψη συναισθηματικής σύνδεσης, επαναλαμβανόμενη σεξουαλική απόρριψη, άγχος, αισθήματα ντροπής και ενοχής για τη σεξουαλικότητά τους και διάφορα θέματα υγείας. 

Το να κάνεις περισσότερο σεξ διορθώνει τη χαμηλή λίμπιντο;

Η ποσότητα του σεξ που κάνει ένα άτομο δεν έχει τόση σημασία όσο η ποιότητα και το πώς το κάνει να νιώθει. Η οικειότητα θα πρέπει να σας κάνει να νιώθετε καλά και να βελτιώσετε τη σύνδεσή σας με τον σύντροφό σας. δεν πρέπει να αισθάνεται σαν αγγαρεία ή υποχρέωση να αντέξεις.