Πώς καταστρέφονται τα μαλλιά – Τι πρέπει να αποφύγετε

Τα μαλλιά μας χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση όπως το πρόσωπο και το σώμα. Γιατί όμως μπορεί να καταστρέφονται;

Τα βουρτσίζετε πάρα πολύ. Η παλιά συμβουλή ομορφιάς «100 βουρτσίσματατην ημέρα» είναι μύθος. Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια μαλλιών.

Το συχνό στέγνωμα:  Όσο πιο συχνά ζεσταίνετε τα μαλλιά σας, τόσο πιο φθαρμένα γίνονται. Το στέγνωμα στον αέρα διατηρεί τα μαλλιά πιο υγιή. Όταν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, φροντίστε να διατηρήσετε τη ρύθμιση θερμότητας του στεγνωτηρίου σας σε «χαμηλή» και κρατήστε το τουλάχιστον μακριά από τα μαλλιά σας καθώς τα στεγνώνετε.

Δεν λούζεστε πολύ συχνά: Τα μαλλιά σας μπορεί να μην χρειάζονται καθημερινό λούσιμο (ή ακόμα και ένα κάθε δεύτερη μέρα). Αλλά είναι σημαντικό να λούζεστε αρκετά συχνά για να κρατάτε μακριά τη συσσώρευση λιπαρότητας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιτυρίδα και άλλα προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής.

Υπερβολική χρήση σαμπουάν: Όταν πρόκειται για σαμπουάν, λίγο ταμπονάρισμα θα κάνει. Εστιάστε στο τρίψιμο του τριχωτού της κεφαλής σας αντί να κάνετε αφρό σε όλο το μήκος των μαλλιών σας.

Βούρτσισμα βρεγμένων μαλλιών:  Το νερό αποδυναμώνει τα μαλλιά σας, επομένως περιποιηθείτε τα βρεγμένα μαλλιά με προσοχή. Για να αντιμετωπίσετε τα μπερδέματα μετά το πλύσιμο, χρησιμοποιήστε απαλές κινήσεις με μια χτένα με φαρδιά δόντια αντί να τραβάτε τις τρέσες σας με μια βούρτσα.

Κάνετε σίδερο όταν είναι υγρά:  Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι στεγνά πριν χρησιμοποιήσετε ένα ζεστό εργαλείο styling. Διατηρήστε το στη χαμηλότερη θερμοκρασία που μπορείτε και χρησιμοποιήστε ένα θερμοπροστατευτικό σπρέι προτού κάνετε στυλ.

Τα στεγνώνετε με πετσέτα:  Το να τυλίξετε απαλά τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα μετά το λούσιμο είναι καλό (το καλύτερο είναι το στέγνωμα στον αέρα). Αλλά το τρίψιμο με μια πετσέτα θα τα βλάψει.

Βάζετε πολλά χημικά: Οι περμανάντ, τα χαλαρωτικά και οι βαφές μαλλιών χρησιμοποιούν χημικές ουσίες για να σγουρήνουν, να ισιώσουν και να βάψουν τα μαλλιά σας. Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να κάνουν πολλά στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας, συμπεριλαμβανομένου του σπασίματος και του ερεθισμού. Χρησιμοποιήστε τα λοιπόν με σύνεση.

Δεν φοράτε καπέλο στον ήλιο:  Οι ακτίνες του καλοκαιριού (και του χειμώνα) μπορούν να στεγνώσουν τα μαλλιά σας και να τα κάνουν να σπάσουν, όταν πάτε στη θάλλασα. Επιπλέον, το χλώριο μπορεί να είναι κακό στα μαλλιά.  Για την καλύτερη προστασία, φοράτε ένα καπάκι όταν κάνετε μια βουτιά στην πισίνα.

Δεν τα κόβετε: Φαίνεται οπισθοδρομικό, αλλά αν προσπαθείτε να αποκτήσετε μακριά υγιή μαλλιά, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε τακτικά κουρέματα.

 

 

υγιή μαλλιάπροστασία μαλλιών