Πως μπορείτε να ξεχωρίσετε την απιστία στο πρόσωπο του άνδρα

Ένα έμπειρο μάτι μπορεί να ξεχωρίσει την απιστία στο πρόσωπο του άνδρα, σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας.  Ειδικότερα φαίνεται ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες είναι σε θέση να εντοπίσουν τους άνδρες, που έχουν απατήσει τις συντρόφους τους, μόνο από την ανάλυση των εκφράσεων του προσώπου τους.

Όπως αναφέρει το άρθρο του επιστημονικού περιοδικού Royal Society Open Science, η μελέτη έγινε online και συμμετείχαν πάνω από 1.500 γυναίκες και άνδρες, ηλικίας από 18 έως 75 ετών.

Είδαν φωτογραφίες από 189 λευκούς ενήλικες, που απεικονίζονταν με ουδέτερες εκφράσεις, 101 από τους οποίους ήταν άνδρες. Οι άνδρες και οι γυναίκες, των οποίων οι φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν, έδωσαν πληροφορίες σχετικά με το πόσες φορές είχαν απατήσει τις/τους συντρόφους τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Dr Yong Zhi Foo, οι άνδρες που βρήκαν ποιοι άνδρες στις φωτογραφίες ήταν άπιστοι, έπεσαν μέσα στις περισσότερες περιπτώσεις, κάτι που δεν συνέβη με τις γυναίκες, που κλήθηκαν να εντοπίσουν τις άπιστες γυναίκες. Το συγκεκριμένο εύρημα ξάφνιασε τους ερευνητές.

“Το επίπεδο ακρίβειας θα μπορούσε να έχει βιολογική σημασία, ως η εξελικτική προσαρμογή στον εντοπισμό των δυνητικών μαχητών και λαθροκυνηγών. Ωστόσο δεν πρέπει να βασιζόμαστε στις πρώτες μας εντυπώσεις και να εκφράζουμε κρίσεις περί απιστίας στις καθημερινές καταστάσεις”, είπαν οι ερευνητές.

Ιδιωτικοί ντετέκτιβ, με πείρα στη διερεύνηση εξωσυζυγικών περιπετειών, αποκαλύπτουν κι άλλα “σημάδια” απιστίας.

Επισημαίνουν ότι ο άνδρας, που έχει “κερατώσει” τη γυναίκα του, μπορεί να αλλάξει κάπως τις συνήθειές του ή να λέει ότι εργάζεται υπερωρίες.

Επίσης μπορεί να κρύβει τους λογαριασμούς των πιστωτικών καρτών, να απουσιάζει από οικογενειακές εκδηλώσεις και στο κινητό του να έχει αναπάντητες κλήσεις από έναν άγνωστο αριθμό.

Από το newsroom του Healthmag.gr

Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

απιστίαΆνδρας